Keresés
  • Főoldal
  • Események
  • Adócsalás miatt vettek őrizetbe fesztiválszervezőket Fejér megyében

Adócsalás miatt vettek őrizetbe fesztiválszervezőket Fejér megyében

Offmedia- 2017.10.24. 11:58
746
Eltitkolták a belépőkből származó bevétel egy részét.
Fesztiválszervezők ellen nyomoz a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Közép-dunántúli Bűnügyi Igazgatósága: egy Fejér megyei férfi és két társa eltitkolta a belépőkből származó bevétel egy részét, amivel a költségvetésnek több mint 360 millió forint vagyoni hátrányt okozott - tudósít az MTI a NAV közleményére hivatkozva.


A pénzmosással érintett összeg mintegy 2,7 milliárd forint. A három embert pénzmosás és költségvetési csalás bűntettével gyanúsítják. A bűnözői csoport tagjai a jegyértékesítéshez ciprusi cégeket használtak, és a pénz egy részét egy szlovák társasághoz utalták, ahonnan azt készpénzben felvették, illetve továbbutalták más szlovák bankszámlákra. A költségvetésből így kieső áfa- és szja-bevétel meghaladta a 360 millió forintot.

A NAV nyomozói 11 helyszínen tartottak házkutatást és foglaltak le bizonyítékokat: magyar és külföldi bankszámlákat, 60 millió forint készpénzt és egy nagy értékű személygépkocsit. Továbbá összesen 558 millió forint összegű vagyont foglaltak le. Az MTI úgy tudja, hogy a szóban forgó fesztivált a közép-dunántúli régióban rendezték meg.

Hozzászólások