Keresés

Az autós koncert lenne a koronavírus alatti bulizás megoldása?

Offmedia- 2020.05.01. 15:43
Dániában autós koncertet tartottak, Németországban szintén kocsikban nyomták a rave bulit a partira kiéhezett tömegek.
Miután tegnap a magyar kormány bejelentette, semmilyen bulit nem lehet tartani augusztus 15-ig bezárólag, totálisan beoffolva ezzel a nyári fesztiválszezont, felmerül a kérdés: tényleg nem fogunk már 2020-ban buliba vagy koncertre menni? Ijesztőnek hangzik a felvetés, pedig az esetleges őszi második járványhullám csak még jobban bebetonozná ezt a sivár jövőképet, ahol mindenki otthon várja, hogy végre feltalálják a vakcinát. Nyugat-európai országokban most úgy tűnik, megpróbálnak alternatív megoldásokat adni a kialakult helyzetre, hogy ismét lehessen koncertre járni, miközben megőrizzük a saját biztonságunkat is, az ötlet rém egyszerű: az autós mozik mintájára kialakított autós koncertek és bulik.

Forrás: dr.dk
Dániában például egy bizonyos Mads Langer nevű énekes-dalszerző adott autós koncertet Aarhus város határában. A helyszínre érkező közönség így a járművük biztonságából figyelhették a zenészt, miközben autórádiójukból hallgathatták a koncertet. A helyszín korábban autós moziként üzemelt, de az autós koncert sikerérenek köszönhetően újabb koncerteseményeket terveznek a jövőben.

Forrás: dr.dk

Forrás: dr.dk
Szintén hasonló koncepcióra épült az a németországi rave, melyet Alsó-Szászországban hoztak össze a Grafschaft Bentheim klub szervezésében. Összesen 500 ember gyűlt össze a kijelölt placcon, ahol aztán mindenki a közösségi távolságtartás szabályait betartva a saját autójában bulizhatott. Ez lenne a bulizás jövője? 

(Stereogum, Blikk)

Hozzászólások

Érdekes lehet