Keresés
10O
Budapest
2017.10.23., hétfő (Gyöngyi)

Dobd be a kulcsot!

Fiji- 2016.04.14. 12:00
182
Az Akvárium Klub is kulcsokat gyűjt, de még mielőtt megijednél, eláruljuk, hogy nem öncélból teszi. A főváros egyik legmenőbb klubja a kezdeményezéssel egy japán művészt akar támogatni. A kulcsokat Chiharu Shiota Emlékeső című installációjához gyűjtik.

De miért is érdemes kulcsot adományozni?

Forrás: Getty/iStock

Bárki részese lehet a világhírű képzőművész, Chiharu Shiota magyarországi installációjának, aki április 17-ig elviszi valamelyik gyűjtőpontra régi, már használaton kívüli kulcsait és bedobja a gyűjtőládába. A közreműködést a Ferenczy Múzeumi Centrum ingyenes kiállítási kuponnal jutalmazza.

A világhírű japán művész magyarországi munkájához gyűjti a kulcsokat. Az egész projekt Szentendréről indult, ahol az installáció is megtekinthető lesz 2016. május 13-ától. A japán alkotó a kiállítóteret piros fonalakkal hálózza be, melyekre fémkulcsokat helyez – összesen tizenötezer (!) darabot, ezért ne habozz, adakozz! És ha ezt megteszed, akkor a Szentendrei Képtárban nyíló installációt grátiszban te is megnézheted.

A művész felhívása: „Nagyon hálás lennék, ha Emlékeső című installációm számára elküldene néhány régi kulcsot a Szentendrei Képtárba. Bármilyen kulcsnak örülök: a régi otthona kulcsainak, a ruhásszekrény kulcsainak, akármilyen ajtó kulcsának, bármilyen kulcsnak, amiről már azt sem tudja, mit nyit… Szívesen veszem, ha küld egy pár sort is a kulccsal, egy személyes történetet, amelyet megosztana velünk, vagy a kulccsal kapcsolatos emlékeit. A kulcsa az installáció része lesz, üzenete pedig bekerülhet a kiállítást kísérő katalógusba. Köszönöm szépen! Chiharu Shiota.”

Gyűjtőpontok Budapesten:

A38, Akvárium Klub, Corvin Rajziskola, Jurányi Inkubátorház, Katona József Színház, Kisképző, LOFFICE, MOME, Magyar Képzőművészeti Egyetem, MÜSZI, Trafó, Werk Akadémia

Ha nem budapesti vagy, akkor vidéken is adakozhatsz:

Aba-Novák Galéria (Leányfalu), Ady Endre Gimnázium (Debrecen), Brancs (Eger), Grand Café (Szeged), Klein House (Szabadka), Nagyerdei Víztorony (Debrecen), Partiumi Keresztény Egyetem (Nagyvárad), Régészeti Látványraktár (Gödöllő), REÖK (Szeged)

Forrás: akvariumklub.hu


Hozzászólások

#OFFHetiKvíz

Azt gondolod, mindent tudsz Rihannáról? Lássuk!
Forrás: Getty Images
Játszom