Keresés

  • Főoldal
  • Események
  • Még a megjelenése előtt Magyarországra látogat új lemezével Madchild

Még a megjelenése előtt Magyarországra látogat új lemezével Madchild

Kócsi- 2019.01.18. 11:59
Ringatózik egy kicsit az A38-on.

Március 20-án Budapesten, az A38-as hajón lép színpadra Shane Bunting, azaz Madchild, a kanadai hiphop egyik legkarakteresebb figurája. A 46 éves rapper vadiúj, április 19-én megjelenő, Demons albumával érkezik hozzánk, de persze régi jól bevált számait is előadja. Az új projekt címadó trekkjét már klipes formában hallgathatjuk, nézhetjük végig Youtube-on.

Madchild pályafutása a kilencvenes évek közepén indult a Swollen Members hardcore raptrió tagjaként, majd két évtizeddel később szólóban is sikerült nagyot alkotnia. Jellegzetes hangját szinte az egész világon megismerték: csapatával, illetve önálló előadóként több jelentős zenei díjat söpört be akkoriban.

Gyógyszerfüggősége azonban kis híján taccsra vágta emberünket: 2006-ban - saját elmondása szerint - napi 500 dollárt költött különböző pirulákra, miközben már javában baráti kapcsolatot ápolt az inkább hírhedt, mint híres motorosbandával, a Hells Angels-szel. 2009-ben végül leállt a gyógyszerekkel és teljes mellszélességgel szólókarrierjére összpontosított. Első nagylemezét 2012-ben, Dope Sick címen adta ki, majd ezt követte 2013-ban a Lawn Lower Man, amivel már a Billboard 200-as albumlistájára is felkerült. Azóta négy másik LP-t adott ki, a múltját boncolgató Demons lesz a hetedik a sorban.

A fellépés Facebook eseményét ITT csekkolhatjátok.

Hozzászólások