Keresés
10O
Budapest
2017.10.24., kedd (Salamon)

Vár, vár, Székesfehérvár!

Fiji- 2016.08.04. 17:18
1513
Augusztus 3-án megnyitotta a kapuit a FEZEN fesztivál. A rocker-társadalom színe-java ellátogatott Fejér megye székhelyére, hogy 4 napig elfeledkezve a hétköznapi gondokról átadhassa magát a dob és a basszus ritmusának. Azok, akik annyira nem kedvelik ezt a stílust sem jöttek el hiába, mivel mindenki megtalálhatta a számára kedves zenei stílust a fesztivál területén.


Kora délután, azok, akik nem szeretik a kemény zúzást a Rézangyal és a Harman színpad koncertjeire tombolhattak. Előbbin a Margaret Island, utóbbin pedig a Wellhello alapozta meg az este hangulatát, amit a Halott Pénz követett.

A Fehérvár színpadon 18:30-tól indult az igazi zúzás. A melodic death metál szerelmesei legnagyobb örömére a 2002-ben alakult DevilDriver látogatott el a messzi USA-ból Fehérvárra. Dez Fafaráék kellően felpörgették a hangulatot. Az este hátralévő részét a kemény zúzás volt a meghatározó. Faráékat a Skindred követte. Az est fénypontja a finn Children of Bodom volt. Az 1993-ban alakult finn melodic death metál együttes Alexi Laiho vezetésével borzolta a kedélyeket. Az előző együttesek már kellő hangulatba hozták az embereket, azonban az azóta elfogyasztotta alkohol, és Alexi brutális szólói miatt a tetőfokára hágott a hangulat. Erre ékes bizonyíték, hogy a legbátrabbak a színpad előtti pogóba is bátran belevetették magukat.

Ezzel párhuzamosan, a már említett Harman színpadon az izraeli duó, az Infected Mushroom szórakoztatta a közönséget. Éjfél után sem állt meg a buli. A fő színpadoktól kicsit távolabb, viszont a bejárathoz közel, a HammerWorld színpadon az 1995-ben alakult magyar metál együttes a Blind Myself szórakoztatta tovább a közönséget. Az est zárásaként a Slipknot szerelmesei hallgathatták meg szintén ezen a színpadon a kedvenc számaikat a magyar Slipchaos előadásában.

A fesztivál után lehetséges, hogy sok szúnyog fog alkoholmérgezést kapni, mivel az esti órákban egyre több vérszívó fanyalodott rá a rockerek vérére. Azonban azzal nem számoltak, hogy a szervezetükbe juttatott alkohol akár végzetes is lehet számukra. Szombaton majd kiderül, hogy hány vérszívó élte túl a fesztivált. Hozzászólások

#OFFHetiKvíz

Azt gondolod, mindent tudsz Rihannáról? Lássuk!
Forrás: Getty Images
Játszom