Keresés
5O
Budapest
2017.11.25., szombat (Katalin)

7 dolog, amit nem tudtál Az ördög Pradát viselről

Fiji- 2016.07.12. 09:26
712
Az ördög Pradát visel című film idén 10 éves, azonban néhány kulisszatitokra még csak most derült fény.
Forrás: Getty/Europress

Igen! Pontosan 10 év kellett ahhoz, hogy kedvenc filmünk főszereplői – Meryl Streep és Anne Hathaway – a forgatás kulisszatitkait megosszák a rajongókkal.

  • Andy Sachs szerepét először nem Anne Hathaway kapta. A főszerepet eredetileg Rachel McAdams játszotta volna, azonban a színésznő túl kommersznek tartotta, ezért többszöri megkeresés után sem vállalta. Ellentétben vele Anne annyira szerette volna a szerepet, hogy a FOX 2000 vállalat volt igazgatóját is megkereste.
  • Kalandos módon jutott a szerephez, a második asszisztenst alakító Emily Blunt is. A színésznő a kamera elé farmerben és trikóban állt, de sikerült meggyőznie a stábot, ezért megnézték szebb öltözetben is.
  • Irány Miranda! Ugye, te is emlékszel arra a jelenetre, amikor kinyilvánítja véleményét a kék kardigánról? Miranda szerepét senki sem alakíthatta volna jobban, mint Meryl Streep.

hi anne hathaway the devil wears prada devil wears prada

  • Meryl Streep nemcsak a kamera előtt játszott, hanem a szereppel való azonosulás érdekében a forgatás teljes időtartama alatt tartotta magát Miranda Priestly karakteréhez.
  • Meryl Streep utolsó mondata Párizsban eredetileg nem az volt, hogy „Mindenki olyan akar lenni, mint mi”, hanem az, hogy „Mindenki olyan akar lenni, mint én.” A személyes névmást a színésznő javaslatára változtatták meg.
  • A film kosztümjeit a világhírű stylist, Patricia Field tervezte, melyek körülbelül 1 millió dollárt kóstáltak.
  • Azt a jelenetet, melyben Miranda Andy asztalára dobta kabátját harmincszor (!!!) vették fel. A stáb nagyon jól szórakozott azon, hogy Meryl Streepnek sosem sikerült eltalálnia normálisan az asztalt.

Hozzászólások