Keresés
6O
Budapest
2017.11.24., péntek (Emma)

A legújabb Star Trek nem indított fényesen

MTI- 2016.07.25. 10:30
478
Az észak-amerikai piacon, a Star Trek: Mindenen túl sci-fi akciófilm csupán 59. 6 millió dolláros bevétellel indított.
Az átszámítva 17 milliárd forintos nyitó-hétvégi bevétel önmagában nem tűnik rossznak, de elmarad az előző két Star Trek-mozi 70 millió dollárt meghaladó nyitó-hétvégi bevételétől, és jól kell szerepelnie külföldön ahhoz, hogy profitot hozzon. A Minden túl 185 millió dollárból készült, emellett több tízmilliót költöttek promóciójára.


A hétvége másik premierfilmjére, a Jégkorszak: A nagy bumm című családi animációra mindössze 21 millió dollár értékben váltottak jegyet az észak-amerikai mozikban, ami katasztrofális kezdést jelent egy 105 millió dolláros produkció esetében. A Jégkorszak-filmek azonban mindig is jobban szerepeltek a világ többi részén, A nagy bumm is már 140 millió dollárt hozott 60 országban, így még behozhatja az összes költséget és profitot is termelhet.

Az 5 millió dolláros ráfordításhoz képest ragyogó nyitó-hétvégi teljesítményt nyújtott 21,6 millió dolláros bevétellel a New Line Cinema stúdió horrorja, az Amikor a fény kialszik.

A már futó produkciók közül A kis kedvencek titkos élete című japán-amerikai koprodukciós családi animációs film folytatta diadalútját és további 29,3 millióval 260,7 millió dollárra növelte bevételét.

Hozzászólások