Keresés
  • Főoldal
  • Aztaaa!
  • Film
  • Afroamerika énekesnő kapta Ariel szerepét a Disney következő élőszereplős feldolgozásában

Afroamerika énekesnő kapta Ariel szerepét a Disney következő élőszereplős feldolgozásában

Offmedia- 2019.07.04. 15:17
Zendaya is versenyben volt a szerepért, de végül nem őt választották.
A Disney hivatalosan is megerősítette, hogy megtalálták a készülő, élőszereplős "A kis hableány" film főszereplőjét, Halle Bailey fogja játszani Arielt. Bailey a Chloe x Halle nevű RnB duó tagja, színészként pedig a "Grown-ish" című TV sorozatban lehetett korábban látni.

A film rendezője, Rob Marshall egy közleményben elmondta, hogy Bailey-ben ötvöződik a fiatal lélek, az ártatlanság, és a buzgalom, mely a szerephez kell. Jacob Tremblay és Awkwafina szintén szerepelni fognak a moziban, Ursula karakteréhez még nem találtak színészt, de állítólag Melissa McCarthy-t győzködik. 

Az eredeti, animációs kis hableányt 1989-ben mutatták be. A film óriási sikernek örvendett, mind a kritikusok, mind a nézőközönség körében, máig is az egyik leghíresebb Andersen-mese feldolgozásként ismerik. Többek közt ez a film indította el az úgynevezett Disney-reneszánsz korszakot, ami egészen a 2000-es évek végéig uralkodott. A Disney mostanában szinte az összes klasszikus meséjéhez élőszereplős vagy CGI feldolgozást készít, legutóbb az Aladdint mutatták be.


(Variety)

Hozzászólások