Keresés

Az Avatar folytatások 3D hatásához lehet nem is kell majd szemüveg

Szaghmeiszter Máté- 2016.11.11. 16:40
2190
Úttörő megoldásokat fognak használni a kék Pokahontasz további részei.
Forrás: imdb
Az egyelőre 2018-ra belőtt Avatar 2 és a 2020-tól érkező további folytatások túlmennek majd az átlag moziélményen és új, valamint meglévő technológiák segítségével különlegessé varázsolják a kék lények történeteit - ezt a PR-szagú szöveget igazából nem mi mondjuk, hanem maga James Cameron, aki egy filmes kitüntetés átvételekor beszélt nagyratörő terveiről.

"Tovább fogom feszíteni a határokat. Magasabb képfrissítést használok majd, valamint nagy dinamikatartományú képet (HDR). Még mindig támogatom a 3D technológiát, de világosabb vetítésre van szükségünk és remélhetőleg meg is tudjuk majd oldani, ráadásul szemüveg se kell hozzá. El fogunk ide jutni."
Amiről Cameron beszél természetesen már létezik, elég a Nintendo hordozható konzoljára, a Nintendo 3DS-re gondolni, ahol szemüveg nélkül kelt 3D-s hatást a képernyő és még az erősségét is lehet állítani. A technológiával az a bökkenő, hogy csak bizonyos szögből működik, ezért ezt egy hatalmas moziteremben lehetetlenség lenne megoldani úgy, hogy mindenkinél működjön. Persze ki tudja, lehet Cameron addig tolja ki a premiert, míg a világ beéri az ő álmait.

(via Indiewire)

Ajánlott

Hozzászólások