Keresés
7O
Budapest
2017.11.24., péntek (Emma)

Golden Globe összefoglaló

Offmedia- 2016.01.11. 10:47
192
Vasárnap este Los Angelesben tartották a Golden Globe-gálát. A magyar sikeren kívül, a következő filmesek vehették át a megérdemelt Arany Glóbuszt-díjat.

Forrás: Getty/Europress

Ridley Scott Mentőexpedíció című, a Marson játszódó sci-fije nyerte a legjobb vígjáték díját.

Jennifer Lawrence kapta a legjobb vígjátéki színésznőnek járó elismerést a Joy című produkcióban nyújtott játékáért a Beverly Hilton Hotelben rendezett díjátadó ceremónián. A fiatal színésznő korábban a Napos oldal és az Amerikai botrány című filmekért is elnyerte a Hollywoodban dolgozó külföldi tudósítók szövetségének díját.

A visszatérő című filmjéért Alejandro González Inárritu kapta a legjobb rendezés díját. A rendező köszönetet mondva arról is beszélt, hogy élete legnagyobb kalandja volt a forgatás.

Forrás: Getty/Europress

A legjobb drámai tévészínésznő díját az Empire sztárja, Taraji P. Henson vehette át. A 007 Spectre - A Fantom visszatér címdala, a Writing on the Wall, Sam Smith és James Napier szerzeménye kapta a legjobb eredeti filmdal Golden Globe-ját. A legjobb drámai tévésorozat díjáért a Mr. Robot stábja léphetett fel a színpadra.

Denzel Washingtont Cecil B. DeMille-életműdíjjal tüntették ki Hollywoodban akkreditált külföldi tudósítók. Tom Hanks a filmszínészek exkluzív klubjába, a legendás színészek közé sorolta méltatásában, a közönség pedig állva ünnepelte.

Forrás: Getty/Europress

Felállva ünnepelte Hollywood krémje, Sylvester Stallone legjobb férfi mellékszereplőnek járó Golden Globe-díját.

Stallone a Creed - Apolló fia című filmben nyújtott alakításával érdemelte ki az újságíró szervezet elismerését. A színész megjegyezte, hálás "legjobb képzeletbeli barátjának", Rocky Balboának - akit a filmben alakított - a Golden Globe-díjért.

A legjobb animációs film díját a Pixar Stúdió Agymanók című alkotása kapta. A forgatókönyvírók közül a Steve Jobs című életrajzi drámát jegyző Aaron Sorkin vehetett át Golden Globe-ot. Gael García Bernal pedig a Mozart in the Jungle című vígjátéksorozat főszereplőjeként kapta meg a trófeát. A legjobb női főszereplő a minisorozatok vagy tévéfilmek kategóriájában Lady Gaga lett az Amerikai horror történet Hotel című évadában nyújtott alakításáért.

MTI alapján

Hozzászólások