Keresés
  • Főoldal
  • Aztaaa!
  • Film
  • Quentin Tarantino saját Spotify playlistet csinált a filmjeiben szereplő kedvenc zenéiből

Quentin Tarantino saját Spotify playlistet csinált a filmjeiben szereplő kedvenc zenéiből

Galó Kristóf- 2019.08.01. 18:15
A filmjeiben felbukkanó számokból állított össze egy lejátszási listát, de már a legújabb mozijának soundtrackjét is streamelhetjük.

Tarantino rendezéseiben a nyers, természetesnek vett erőszak mellett a könyvbe illő karakter kidolgozáson és aprólékosan, nagyon részletesen megírt forgatókönyveken túl a zene is oroszlánrészt vállal a sikerességben. Gondoljunk csak a Kutyaszorítóban füllevágós jelenetére, ahol Michael Madsen bohóckodva és táncolva kínoz meg egy rendőrt, miközben a háttérben kellemes aláfestésként szól a Stuck In The Middle With You. Említhetnénk még a Django elszabadul lövöldözős jelenetét, ami már önmagában egy badass vérfürdő, viszont egy 2Pac zenét alárakva még inkább szurkolunk, hogy a rabszolga Django minél több déli parasztot küldjön a másvilágra.

Tarantino zenei érzéke kiváló, remekül megtalálja, hogy az adott jelenetet milyen muzikális háttérrel érdemes felfokozni, így nem meglepő a Spotify-on megjelent, közel 4 órás playlistje. A rendezőt a
Film & TV Favourites című lejátszási lista feltöltésére kérték meg, aki az eddigi filmjeiből szedte össze a számára legkedvesebb trackeket.

Ha ez nem lenne elég, a legújabb filmjének a Volt egyszer egy… Hollywoodnak is elkészült a hivatalos Spotify lejátszási listája, aminek elemeit végignézve biztosak lehetünk, hogy a mester ismét autentikus atmoszférát fog megteremteni a mozivásznon.(Vice)

Hozzászólások