Keresés
8O
Budapest
2017.10.24., kedd (Salamon)

Négy újabb fesztiváldíjat nyert a Liza, a rókatündér

Offmedia- 2015.11.11. 15:15
96
Egy hét alatt négy fesztiváldíjat nyert Ujj Mészáros Károly Liza, a rókatündér című filmje, amely többek közt a hétvégén véget ért ottawai fantasztikus film fesztivál (Cellar Door Film Festival), a stockholmi Monsters of Film című seregszemle és a lundi nemzetközi filmfesztivál közönségdíját érdemelte ki.

liza1111

 

 

 A svédországi Lundban a közönség mellett a szakmai zsűri is Ujj Mészáros Károly filmjét ismerte el a legjobb alkotást illető Szirén díjjal, az egybeesés először fordult elő a fesztivál történetében - közölte a Magyar Filmunió szerdán az MTI-vel. Mint írják, több ország filmforgalmazója vásárolta meg a Magyar Nemzeti Filmalap által értékesített forgalmazási jogokat. Hamarosan a japán, tajvani, cseh, szlovák, észt, valamint a jugoszláv utódállamok mozijai és televíziói is műsorukra tűzik a filmet.

A Balsai Móni főszereplésével készült alkotás a Filmalap 220,36 millió forint értékű gyártási támogatásával valósult meg a Filmteam produkciójában, producere Major István. Február óta nagy sikerrel szerepel a film a magyar mozikban, az A Company Hungary forgalmazásában, eddig több mint 120 ezren váltottak rá jegyet és hamarosan DVD-n is megjelenik - írták a közleményben.

(MTI nyomán)

Hozzászólások

#OFFHetiKvíz

Azt gondolod, mindent tudsz Rihannáról? Lássuk!
Forrás: Getty Images
Játszom