Keresés
  • Főoldal
  • Aztaaa!
  • Film
  • New York-i rapperek emlékeznek meg Big L életéről egy új, "Foul Child" című dokumentumfilmben

New York-i rapperek emlékeznek meg Big L életéről egy új, "Foul Child" című dokumentumfilmben

Offmedia- 2020.05.22. 20:44
A harlemi rapper idejekorán távozott közülünk, de a zenei hagyatéka máig érezhető.
Befutott az első trailer a Big L életét bemutató dokumentumfilmhez. A Certified Classics és a Mass Appeal által készített Foul Child: The Legend of Big L című dokuban végigveszik a harlemi rapper karrierjét, különösképp ráfókuszálva a debütáló, Lifestylez ov da Poor & Dangerous című albumára, mely most márciusban ünnepelte a 25. évfordulóját. 

Big L a '90-es évek elején szerzett nevet magának underground hiphop körökben, nagyszerű freestyle és szövegírói képességei miatt. Tehetsége egészen a Columbia Records-ig repítette, ahol '95-ben jelent meg debütáló albuma. A projekt azóta kultkedvenc státuszt szerzett a szcénán belül, köszönhetően részben annak, hogy 1999-ben lelőtték Big L-t, így a második lemeze, Biggie-hez hasonlóan posztumusz jelent meg. Gyilkosságának ügye máig megoldatlan maradt.

A dokumentumfilmben több New York-i rapper és producer megszólal, többek közt Dave East, RZA, A$AP Ferg, A$AP Twelvyy, Bobbito Garcia, Buckwild, vagy épp Peter Rosenberg, akik mind kiemelkedő szövegírónak nevezik a L-t. 

A doku május 29-én jelenik meg.

Hozzászólások

Érdekes lehet