Keresés
  • Főoldal
  • Aztaaa!
  • Film
  • Quentin Tarantino elárulta, mit tart az elmúlt évtized legjobb filmjének

Quentin Tarantino elárulta, mit tart az elmúlt évtized legjobb filmjének

Kersner Máté- 2020.05.30. 06:01
A választás talán sokaknak meglepő is lehet.

Forrás: Levon Biss / Facets
Quentin Tarantinónak egészen kreatívan és tevékenyen telt a karantén: a legendás rendező szépen csendben weboldalára kezdett el kritikákat írni kedvelt alkotásairól, köztük több klasszikusról, westernről és kung fu filmről is, de a sorból eddig kimaradt az az életrajzi alapú dráma, amit az ikon a 2010-es évek legnagyobbjának nevezett a héten.

A francia Premiere magazin szerdán, vagyis május 27-én közölt interjút a filmessel, melyben egyebek mellett a kedvencéről is kérdezték, ekkor derült fény a műre, amit a modern mozi óriása az abszolút favoritjának tart. 

A Social Network az, nem is kérdés...ez a film top 1, mégpedig azért mert a legjobb, ennyi. Nem vehetik fel vele a versenyt."

- nyilatkozta Tarantino az évtizedbeli kedvencére utaló kérdésre igen kevés indoklással és azzal a stabil érvvel, hogy "mert ez a legjobb". A David Fincher rendezte, 2010-es The Social Network (itthon Social Network - A közösségi háló cím alatt fut) a Facebook alapításáról és így Mark Zuckerberg sikersztorijáról szól, olyan sztárszereplőkkel mint Jesse Eisenberg, Andrew Garfield, Justin Timberlake, Armie Hammer vagy épp Rooney Mara. A The Social Networköt egyébként megjelenése után egyenesen nyolc Oscarra jelölték, ebből aztán hármat be is húzott. 

Képsorok a The Social Networkből: a Mark Zuckerberget játszó Jesse Eisenberg és Joseph Mazzello
Forrás: IMDb
Képsorok a The Social Networkből: Justin Timberlake és Jesse Eisenberg
Forrás: IMDb
A filmrendező a TSN kapcsán beszélt még arról is, hogy mennyire nagyra tartja annak forgatókönyvíróját, Aaron Sorkint (Sorkin dolgozott Az elnök emberein, a Steve Jobson és az Elit játszmán is) akinek főleg párbeszédeit méltatta. 

Tarantino amúgy korábban megnevezte már az évtized második legjobb filmjét, ez szerinte a 2017-es, második világháborús eseményeket feldolgozó, Christopher Nolan rendezte Dunkirk.

(via)

Hozzászólások

Érdekes lehet