Keresés

Reménykedtünk benne, hogy csak vicc, de tényleg lesz SpongyaBob musical

Kócsi- 2017.06.07. 11:15
Bikinifenék?! Ugyan, irány a Broadway!


Még mindig nehezen hisszük el, hogy valaki tényleg lát fantáziát egy zenés színdarabban, mely SpongyaBob Kockanadrág, Csillag Patrik, Tintás Tunyacsáp, Szandi és persze egész Bikinifenék kalandjait énekelné meg. Pedig de!

A musicalt tavaly júniusban már bemutatták Chicagóban, de a valódi premier idén novemberben lesz, ráadásul nem is valami zugszínházban, hanem a Broadwayen! A darabot Tina Landau rendezi, míg a címszerepet Ethan Slater kapta meg. A sztori szerint Bikinifenék óriási veszélybe kerül, ugyanis a tengeralatti város lakóit egy közeli vulkán, a Humongous kitörése fenyegeti. Spongyának egy napja van megmenteni otthonát és szeretteit a fenyegető pusztulástól. A történet, rendhagyó módon, egy játszótéren zajlik jóval a tengerszint felett.

Egy kép a chicagói előadásról.
Forrás: Joan Marcus

A musical zenéjének elkészítését a Nickelodeon nem bízta a véletlenre. Több tucat, igazi világsztárt vontak be a "buliba", elég, ha csak Cyndi Lauper, vagy az az Aerosmith-es Steve Tyler nevét említjük, na meg persze a néhai David Bowiét, aki szintén írt dalokat a műbe.

SpongyaBob egyébként 1999-ben indult világhódító útjára, azóta már két film is készült a kalandjaiból, most a színház következik.NYT

Hozzászólások

Érdekes lehet