Keresés
12O
Budapest
2017.10.22., vasárnap (Előd)

Scarlett Johansson ázsiaivá alakulhat

Fiji- 2016.04.21. 09:16
221
Áll a bál a Ghost in the Shell című film körül, mert a kultikus japán mangából, illetve animesorozatból készülő hollywoodi adaptációban csupa fehér színész szerepel.

Forrás: Getty/Europress

A főhőst, Kuszanagi Motokót, a félig ember, félig robot rendőrtisztet Scarlett Johansson alakítja, aki valóban nem tipikus ázsiai alkat. Ám még az lehet: a hírek szerint a stáb olyan szoftvert tesztel, amely keletiessé alakítja a színészek arcát. Ha valóban alkalmazzák az eljárást, a szereplők úgy fognak kinézni, mintha az egyik szülőjük japán, a másik pedig európai lett volna.

Ghost in the Shellnek mint popkulturális jelenségnek Magyarországon is van kis számú, de annál lelkesebb rajongótábora. Az első anime, vagyis animációs film Páncélba zárt szellem címmel jelent meg DVD-n, és a rajongók körében nagy tisztelet övezi. Az eredeti mangasorozat története a nem túl távoli jövőben, a negyedik világháború után játszódik. Motoko őrnagy a kiberrendőrségnél dolgozik, és egy hackert akar elfogni, aki be tud hatolni az emberek tudatába, hogy manipulálja őket.


A Johansson főszereplésével készülő filmet javában forgatják Új-Zélandon.

Forrás: UIP

Hozzászólások

#OFFHetiKvíz

Azt gondolod, mindent tudsz Rihannáról? Lássuk!
Forrás: Getty Images
Játszom