Keresés
2O
Budapest
2017.11.19., vasárnap (Erzsébet)

5 kaja, amiért megszállottan rajonganak Amerikában

Offmedia- 2016.06.03. 16:42
520
Többek között a bögrés süti mozgatja meg a fantáziájukat.
Azt vizsgálta a Google, hogy 2014 januárja és 2016 februárja között milyen ételekre kerestek rá a legtöbben Amerikában. Íme az öt legnépszerűbb étel, ami a legjobban megmozgatja az amerikaiak fantáziáját.

Kurkuma
A kurkumával összefüggsében leginkább az egészségügyi előnyökre voltak kíváncsiak a keresők. A kurkumát leginkább gyulladáscsökkentőként ismerjük, ezért ha gyulladásos megbetegedésünk van, érdemes olyan kajákat főzni, amihez fel lehet használni ezt a fűszert. Valószínűleg Amerikában is így csinálják.

Rigatoni
Ez az olasz tészta lassan, de biztosan kapaszkodott fel a legtöbbet keresett ételek közé. Csinálhatod sajtosan, fűszeresen, sütve, tűzállótálban agyonpakolva mindenféle finomsággal... Jól hangzik, igaz?

Bögrés süti
A hozzávalókat bögrével tudod kiporciózni, mikróban megmelegíted és készen is van a desszert. Nagyjából 5 perc alatt mindennel meg is leszel.

Sertéslapocka

Úgy tűnik, Amerikában is tipikus hétvégi hozzávaló, vagy legalábbis olyankor hajlandóak a kicsit komolyabb recepteket böngészni, erre a hozzávalóra ugyanis szombaton és vasárnap keresnek rá a legtöbbször. És arra kíváncsiak, hogyan is kell elkészíteni. Tudnánk nekik adni néhány tippet: lehetne enni omlósan, sütve, pörköltként, stb.

Pho
A pho levesért mi is rajongunk, ezt a fantasztikus vietnámi ételt szerencsére már országszerte egyre több étteremben tudjuk is rendelni. Fő összetevői az alaplé, rizstészta, friss zöldségek, fűszernövények és hús vagy hal, de készülhet kacsával és húsgombócokkal is. A legkiemelkedőbb időszaka a keresésnek egyébként januárra esett - nem is csoda, olyan hidegben kinek ne esne jól egy forró, tartalmas leves?

Hozzászólások

#OFFHetiKvíz

Azt gondolod, mindent tudsz Rihannáról? Lássuk!
Forrás: Getty Images
Játszom