Keresés
5O
Budapest
2017.11.25., szombat (Katalin)

A legjobb kaják másnaposságra

Helstáb Laura- 2016.08.17. 07:23
1406
A nyári fesztiválszezonban különösen fontos, hogy regeneráljuk magunkat egy durvább buli után - a másnapos gyomornak azonban a közhiedelemmel ellentétben nem a pörkölt és a nehéz ételek a legjobbak.
Az alkohol nemcsak dehidratál, hanem irritálja is a bélrendszert, ezért egy görbe este után nemcsak a folyadékpótlás fontos, hanem a gyomor és a belek kitisztítása, megnyugtatása is. A leglédúsabb gyümölcsök és zöldségek között van az uborka és a dinnye - előbbiből készíthetünk uborkás limonádét, utóbbi pedig magas víztartalma mellett a rostokat és a gyümölcscukrot is segít bevinni a szervezetbe, ezáltal tisztítva, méregtelenítve. Ha lehet, kerüljük a kávét, mert csak még jobban kiszáraszt - helyette készítsünk inkább teát.

Forrás: iStock/Getty

Reggelire mindenképp érdemes valami nem túl fűszereset és könnyen emészthetőt enni, amivel a szénhidrátot is pótoljuk: jó választás a mézes pirítós, hogy visszanyerjük az energiánkat, de ha van hozzá energiánk - vagy valakink, aki megsüti nekünk - banánpalacsintát is készíthetünk, mert ez a gyümölcs a legjobb természetes cukorforrás. Mindenképp kerüljük a zsíros, nehéz, fűszeres vagy csípős ételeket, együnk helyette minél több nyers zöldséget és gyümölcsöt, és estére máris jobban fogjuk érezni magunkat!

Hozzászólások