Keresés
12O
Budapest

Így kell elkészíteni a mérgező gömbhalat, hogy ne halj bele

Szaghmeiszter Máté- 2016.04.24. 11:30
230
Drága, nagyon finom, és ha bénán készíted el meghalsz.
A mérgező gömbhal azok közé a gasztro rémtörténetek közé tartozik, amiket gyerekkorunk óta ismerünk, a kínai majomagy evések és az állítólagos gyros szószba recskázások mellett. Csak, hogy a Fugu (ez a hivatalos neve) nem legenda, a japán szakácsokat tényleg évekig tanítják az étel elkészítésére, elvégre senki se szeretne hullát az éttermében, így aztán jobb az óvatosság. A hal amúgy elég drága, de ahogy a lenti Great Big Story által készített videóban, a 45 éves tapasztalattal rendelkező Yutaka Sasaki meséli: leírhatatlanul finom. 

Mindenesetre otthon ne próbáljatok főzni magatoknak egyet, ugyanis a halban lévő tetrodotoxin nevű méreg gátolja az idegrendszer működését és ellenálló a főzésre. A méreg nem károsítja a vérkeringést, ezért az áldozat teljesen tudatánál van, miközben megbénul az egész teste.

Hozzászólások

#OFFHetiKvíz

Azt gondolod, mindent tudsz Rihannáról? Lássuk!
Forrás: Getty Images
Játszom