Keresés
13O
Budapest
2017.09.26., kedd (Jusztina)

Jeges víz, zöld tea és kávé!

Fiji- 2016.03.03. 00:51
200
Három ital, de mégis egy dolog közös bennük – szerintetek mi lehet az? A cikk végére te is megtudod!

A testnek ahhoz, hogy megőrizze normális hőmérsékletét (36-37 fok), energiára van szüksége. Napközben az emberi szervezet nagyon sok kalóriát éget el. Ha naponta háromszor 0,6 liternyi jeges vizet megiszol, akkor gondoskodsz arról, hogy a szervezeted energiát spóroljon. Egy nap körülbelül 100 kalóriát veszítünk, de ezzel a tippel egy év alatt 5 kiló is leadható.

Forrás: greenmedinfo

Abban az esetben, ha a zöld teát nem ízesíted semmivel, akkor nem tartalmaz kalóriát. Nagy előnye az is, hogy segít a kalóriaégetésben, vagyis támogatja a fogyókúrát is. Erre a tényre az amerikai College of Nutrition szakemberei jöttek rá, akik hosszan figyelték élettani hatásait. A kutatásból kiderült, hogy azok, akik két hónapon keresztül mindennap ittak zöld teát három kilóval többet adtak le, mint azok, akik csak vizet fogyasztottak. Egy másik felmérésből pedig az derült ki, hogy akik rendszeresen isznak zöld teát, azok egészségesebbek, mint azok, akik csak alkalomadtán. Mindenesetre a titok a katekin-tartalomban rejlik.

A harmadik a sorban a kávé, azonban mondanunk sem kell, hogy ezek alapján cukor és tej nélkül. Ha csak simán iszod, akkor alaposan felgyorsítod az anyagcserédet. Két-három csésze kávé edzés előtt és garantáltan nagyon teljesítményre teszel majd szert, mely által több kalóriát is gyúrhatsz le.

Hozzászólások

#OFFHetiKvíz

Azt gondolod, mindent tudsz Rihannáról? Lássuk!
Forrás: Getty Images
Játszom