Keresés
5O
Budapest
2017.11.20., hétfő (Jolán)

Miért vékonyak a franciák?

Offmedia- 2015.11.25. 12:03
133
A válasz pedig az, hogy nem a diétára esküsznek, hanem a következő pontokat tartják be:

miertvekonyakafranciak11125

A franciák nem tartoznak a folyamatosan nassoló népek közé, sőt stresszhelyzetben sem eszegetnek. Ezzel ellentétben reggelijüket lassan kiélvezik.

Társaságban soha nem beszélgetnek a súlyúkról vagy arról, hogy milyen diétát próbáltak ki. A fogyókúra minden esetben szigorúan magánügy, melyre a közös étkezés során nem térnek ki.

Míg az éttermekben különlegességeket rendelnek, addig otthon nagyon egyszerű ételeket készítenek el. Szeretnek kísérletezni, rajongnak az új ízekért és a kulináris élvezetekért. A finom ételek iránti csillapíthatatlan vágyukat az éttermekben élik ki. Saját kis konyhájukban viszonylag kevés időt töltenek, de mindig tartanak otthon friss alapanyagokat, hogy akár pillanatok alatt összedobhassanak egy fejedelmi lakomát.

A franciák nem rendelnek olyan menüt, amihez desszert is tartozik. Vacsorájuk mellé bort fogyasztanak. Ezért ott a pont!

Kávékultúrájuk is igazán irigylésre méltó. Hagyományos presszót isznak, tej és cukor nélkül. A lattét és a macchiatót elvből elutasítják. Ők a klasszikust, a kalóriamentest támogatják!

Ahová csak lehet, gyalog mennek. Szívesen bolyonganak a kis utcákon, és amerre lehet, sétálnak.

Hozzászólások