Keresés
7O
Budapest
2017.11.22., szerda (Cecília)

New York legújabb látványossága: a szivárvány-bagel

Helstáb Laura- 2016.02.13. 00:00
307
Ha már New York-i divathét van, beszéljünk egy kicsit az aktuális helyi kaja-őrületről is, a szivárványos bagelről!
Forrás: Instagram/natgal

Van egy kis pékség Brooklynban, amely előtt az utcán kígyózik a sor: ez a The Bagel Store, a város legfinomabb - és legkülönlegesebb - bageleinek lelőhelye. Itt gyártják ugyanis a híres szivárványos bageleket, amelyek a héten egyszerűen felrobbantották az internetet.

#RainbowBagels make your mornings bright 🌟 photo by: @elysenavidad_3

A post shared by The Bagel Store (@thebagelstore) on


Scott Rosillo, a bolt tulajdonosa igazi szenvedéllyel készíti műremekeit, húsz éve tökéletesítve a technikát. Ő maga is egy pékség mellett nőtt fel, és felnőtt korában ebben találta meg az abszolút kiteljesedést. Nem iszik, nem drogozik, csak megszállotan gyártja a bageleket - nyilatkozta egy interjúban.

A szivárvány-projekt azonban nem állt meg a tésztánál: mindennek a tetejébe színes tortadrazséval kevert sajtkrém kerül a cipókba.


Még szerencse, hogy itthon is egyre több helyen ehetünk finom bagelt - ott van például a Budapest Bagel a Baross utcában, vagy a New York Bagel az Egyetem téren - de szivárványost még sehol. Megpróbálhatjuk viszont otthon elkészíteni, hiszen ha már megvan a bagel recept, csak egy kis ételszínezővel kell feturbózni a tésztát! Az alábbi videó bemutatja, hogyan készülnek a bagelek a híres brooklyni boltban.


Vagy meg is rendelhetjük őket online innen, mert világszerte szállítanak - majd egyszer, jelenleg ugyanis akkora az őrület a szivárványos bagelek körül, hogy nem győzik a rendeléseket. Képzeljük, mekkora lehet várólista!

Hozzászólások