Keresés
4O
Budapest
2017.11.21., kedd (Olivér)

Újítást vezet be a Meki a zsömlékben

Helstáb Laura- 2016.08.02. 12:47
419
A magas cukortartalmú kukoricaszirup helyett ezentúl szacharózt használnak majd a zsömlék ízesítésében.
Az új zsömlék jövő hónapban érkeznek majd világszerte a McDonald's éttermekbe. A változtatás érinti többek között a hamburgereket, sajtburgereket, Big Mac-eket, és McChicken szendvicseket.


"A fogyasztó elvárásait követjük" - nyilatkozta Marion Gloss, a McDonald's képviselője a Business Insidernek. "Tudjuk, hogy nem érzik jól magukat attól, ha magas fruktóztartalmú kukoricasziruppal készült zsömléket esznek - helyette átállunk egy olyan édesítőszerre, amit szeretnek."

Az új zsömlék készítésénél szacharózt használnak majd - ez a klasszikus nád- vagy répacukor, ami a barnától a fehérig változhat a feldolgozási szintjét illetően. A fruktóz, vagy gyümölcscukor, amelyet eddig használtak a hamburgerbucik ízesítésére, fokozottan növeli a zsírpárnákat és anyagcsere-problémákat okozhat. Gyümölcsökben elfogyasztva nem, mert ott lassan szívódik fel a növényi rostoknak köszönhetően, tésztában viszont közvetlenül érvényesül a hatása, főleg fehér liszttel.

Az újítással a Meki az egészségtudatosabb fogyasztókat célozza meg, ám - tegyük hozzá - a cukor továbbra is cukor, és nagy mennyiségben fogyasztva ugyanúgy elhízást és emésztőrendszeri problémákat okozhat.

Hozzászólások