Kövess minket

Hiphop

2016: Grammy-díj!

Az év vége közeledtével egyre több díjátadóra kerül sor, végre kihirdették a Grammy-díj idei jelöltjeit is. A legtöbb díjra, szám szerint 11-re, Kendrick Lamart jelölték.

Megosztva


Kendrick Lamar a To Pimp A Butterfly albumának köszönhetően jelölést kapott az év albumának kategóriájában, amelynek elnyerése hatalmas presztízsnek számít. 28 éves comptoni rapper, aki már két Grammy-vel büszkélkedik, az est fődíjáért olyan neves előadókkal száll ringbe, mint például Taylor Swift (1989), a The Weeknd (Beauty Behind the Madness), valamint a countryénekessel, Chris Stapletonnal (Traveller) és végül, de nem utolsósorban Alabama Shakesszel (Sand & Color). Talán nem is olyan nagy meglepetés, hiszen elékelő helyet vívott ki magának a zenemagazinoknál. Tarolt a Rolling Stone-nál, a SPIN-nél, illetve a Consequence of Soundnál is.

Ezen kívül Alright című számával az év daláért is versenybe száll. Mint tudjuk, Taylor Swifttel is dolgozott együtt, melynek meglett a gyümölcse, mégpedig a Blad Blood sláger, amellyel elnyerhetik a legjobb popduónak és az év videoklipjéért járó elismerést.

[vembed youtube=”Z-48u_uWMHY” ]

Ha minden jól megy, akkor a ceremóniáról Taylor Swift sem fog üres kézzel távozni. A popüdvöskét hét díjra jelölték, melyek között megtalálható az év popalbuma és az év albuma trófeája is.

[vembed youtube=”QcIy9NiNbmo” ]

A jelölteket 2014. október 1. és 2015. szeptember 30. közötti munkájuk alapján választották ki. Az 58. díjátadóra 2016. február 15-én kerül majd sor Los Angelesben.

A jelöltek teljes listáját ide kattintva nézhetitek meg.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés