Keresés
6O
Budapest
2017.11.23., csütörtök (Kelemen, Klementina)

27 év legendás rap-számai egy helyen!

Offmedia- 2016.01.26. 10:39
185
1989-től követheted végig a Billboard hiphop listájának legjobbjait.

Warner Bros. Records Signs Legendary Hip-Hop Group Wu-Tang Clan
Forrás: Getty / Europress

Nagyon vagány infogrammok készülnek az utóbbi időben a rap-szcénáról Amerikában. Mi most megtaláltuk az egyik legkirályabbat, melyet Matt Daniels készített, Emily White és Trevor Anderson segítségével. A trio azt találta ki, hogy összegyűjti a Billboard magazin "Hot Rap Songs" nevezetű toplistájának összes számát, mely valaha bekerült a legjobb tíz közé 1989. április 30 óta. Nem csak, hogy összegyűjtötték, hanem szinte napról-napra rögzítettek minden változást, ami a Hot Rap Songs-ban történt az elmúlt majd' 30 évben!

Az összes szám végighallgatható az oldalon, sőt! Ha valaki személyes kedvencét keresi, az is örülni fog, mert szinte biztos, hogy megtalálja, ugyanis több, mint 1600 előadó szerepel a grafikonon.

Vizsgálódjunk is egy kicsit! A 90-es években Biggie, Tupac, Dr. Dre, a Wu-Tang Clan, az Outkast, a Bone Thugs-n-Harmony és a Kriss Kross (tudjátok a kissrácok a kifordított szerkóban) uralták a hiphop szcénát, legalábbis a toplista szerint... Nekik került fel a legtöbb zenéjük a listára.

A 2000-es évek elején már Jay-Z, Diddy és Missy Elliot volt az uralkodó, mostanság pedig Kendrick Lamar viszi a prímet!

A grafikont itt találod.

(hiphopdx.com)


Hozzászólások