Keresés
6O
Budapest
2017.11.23., csütörtök (Kelemen, Klementina)

A Straight Outta Compton szereplőit nem hívták meg az Oscar-gálára

Offmedia- 2016.01.28. 10:15
250
Az N.W.A filmet "csak" a legjobb eredeti forgatókönyv kategóriájában jelölték díjra.
O'Shea Jackson Jr., Ice Cube, F. Gary Gray, Corey Hawkins
Forrás: Getty / Europress

A február 28-án esedékes Oscar-gálán nem lesznek ott az idei év sikerfilmjének szereplői. A Straight Outta Compton mozi elnyerte a nézők tetszését, a kritikusokét viszont kevésbé. Sokak véleménye szerint a film elsősorban Ice Cube-ot és Dr.Dre-t állítja a középpontba, és minimálisan foglalkozik csak az N.W.A csapattal és annak történetével. Azt is olvashattuk a kritikákban, hogy a Straight Outta Compton kimondottan langyosra sikeredett, mondhatni könnyen fogyasztható, nézőbarát termékre butították le az ikonikus rap-csapat egyébként kicsit sem unalmas életét.

A film producere, Ice Cube elmondta, hogy különösképpen nem hatja meg, hogy nem kaptak meghívást az Oscar-ra, ő amúgy sem ment volna el... Egyébként csak azok lehetnek ott a gálán, akik valamilyen jelölést kaptak az Akadémiától, csak úgy besétálni nem lehet a rendezvényre. Még, akkor sem, ha éppen te vagy Ice Cube.

Ott lesznek viszont a film forgatókönyvírói, ők legálisan zsebelhetnek be egy Oscar-t, bár a szakértők szerint erre kevés az esélyük.

Más díjakra viszont jelölték a filmet, így az egész stáb ott lehet a Screen Actors Guild Awards és az NAACP Image Awards gáláján is.


(hotnwehiphop nyomán)

Hozzászólások