Keresés

Birdman kiadója egyre nagyobb bajban van

Offmedia- 2016.08.23. 11:43
1067
Most éppen zenék lopásával vádolják őket.
Forrás: Getty / Europress

Nehéz idők járnak mostanság Birdman-re és kiadójára, a Cash Money-ra. A legfrissebb hírek szerint több producer is beperelte őket a napokban, mert szerintük egyszerűen ellopták a zenéiket.

A hiphop világában a "mintázás" mindennapos dolognak számít. Az viszont egyáltalán nem az, ha lenyúlod valaki szerzeményét tokkal-vonóval, anélkül, hogy fizetnél érte.  A vád szerint a Cash Money két szám esetében is pontosan ezt tette, abban bízva, hogy a lopást senki sem veszi észre, mivel igyekeztek kevésbé ismert, régebbi instrumentálokat "felhasználni".

A két szóbanforgó zene közül az egyik Lloyd és Lil Wayne közöse az "I Want You", a másik pedig, Glasses Malone "Certified" nevű száma, melyben Akon működik közre. Előbbi alapzenéjét egy angol rock-csapattól, a Spandau Ballet-től nyúlták le (a "True" című szerzeményükről van szó), és használták fel változtatás nélkül.
Ja, és fizetés nélkül...

Most a lehúzott producerek, összesen 3.3 millió dollárra perelték be a Cash Money-t, és Birdman-t a lopások miatt.

Mindkét szám hatalmas pénzeket hozott Birdman-nek és a kiadójának, de a Lil Wayne track valódi kasszasiker volt 2007-ben, több toplistán is hetekig szerepelt.

Birdman egyelőre hallgat az ügyben...
(TMZ.com nyomán)Ajánlott

Hozzászólások