Keresés
  • Főoldal
  • Zene
  • Hiphop
  • Bréking: Drake tíz év után először nem első helyen nyitott a Billboard slágerlistáján

Bréking: Drake tíz év után először nem első helyen nyitott a Billboard slágerlistáján

Kersner Máté- 2020.05.11. 13:38
Trónfosztás.
Fotó: Theo Skudra / OVO
Forrás: OVO
Ahogy többször is megírtuk, Drake igen jól teljesít, ha rekordokról van szó. Amint a kanadai szupersztár droppol egy projektet, szinte rögtön el is könyvelhetjük, hogy azzal eladások és hallgatások terén is túlszárnyalja valamelyik korábbi nagy dobását és szinte biztos, hogy a Billboard slágerlista első helyére fog kerülni.

Most viszont valami megváltozott. Újfent beigazolódott, hogy 2020-ban semmi sem ugyanaz, mint volt, ugyanis

Drake 10 év után először (!) nem az első helyen nyitott a chartokon.

Igen, ezt is megértük, a főként leakeket és kiadatlan, demó állapotú dalokat csokorba gyűjtő, de a TikTokot felrobbantó Toosie Slide-ot is magába foglaló Dark Lane Demo Tapes a Billboard kétszázas listájának - csupán- második helyéig tudott feljutni. Drizzy-t nem más, mint egy countryzenész, nevezetesen az 52 éves, Tennessee államból származó Kenny Chesney előzte meg friss korongjával, ezzel a torontói rapper jubileumi tíz éves rekordja dőlt meg, hiszen 2010 óta minden egyes kiadványával a dobogó legfelső fokán foglalhatott helyet. 

Forrás: The Tennessean
Már a 2010-es Thank Me Later is ott nyitott, a Nothing Was The Same-ről és a Views-ról nem is beszélve, de még a playlistként aposztrofált More Life, a már ismert, régebbi és újabb Drake dalokat tartalmazó tavalyi Care Package és a mixtape-ként meghatározott If You're Reading This It's Too Late is egyből első lett. Ahogy a Genius is kiemeli, a Dark Lane Demo Tapes pont a zenész tizedik Billboard No. 1 eredménye lenne.

Ami az eladásokat illeti, a DLDT 223 000 példányban kelt el az első héten, a country műfajban elismert Chesney ehhez viszonyítva csak 10 ezerrel gyűjtött be többet, ez viszont nem változtat azon, hogy szépen megelőzte a mindig első, rekorder mc-énekest. 

Drake a trófeáival a Billboard Music Awards díjátadón, 2017.
Forrás: Billboard / CNN
Mindez nem jelenti azt, hogy Drake ne biztosíthatna be magának egy következő helyet a Billboard lista csúcsán, ugyanis idén nyárra bejelentett, új, hatodik korongját biztosan ott látjuk majd viszont, de addig is leírhatjuk azt, ami eddig közel lehetetlennek tűnt: egy countryzenész maga mögé utasította a veszíteni nemigen tudó Drake-et.

(Genius)

Hozzászólások

Érdekes lehet