Keresés

  • Főoldal
  • Zene
  • Hiphop
  • Denzel Curry teljes egészében freestyle-ozta az új lemezét, és ezt Gucci Mane-nek köszönheti

Denzel Curry teljes egészében freestyle-ozta az új lemezét, és ezt Gucci Mane-nek köszönheti

Offmedia- 2019.06.03. 13:28
Teljesen új alkotási folyamatot vett fel.
Nemrég jelent meg Denzel Curry negyedik nagylemeze, a "ZUU", mely kevesebb, mint egy évvel az előző, TA13OO című projektje után érkezett. A gyors stúdiómunka mögött az áll, hogy Denzel állítása szerint a teljes lemezt végigfreestyle-ozta, egy sort sem írt le. Erről a HotNewHipHop-nak és a Fader-nek adott interjúiban beszélt a floridai rapper.

"Az egészet freestyle-oztam. A gondolataimat azonnal a mikrofonba mondtam. A toll és a papír úgyis csak a közvetítő, ha tudod, hogy mit akarsz kifejezni" - mesélte Curry.

A rapper amúgy azután döntött a freestyle technika mellett, miután elolvasta Gucci Mane önéletrajzi könyvét, a The Autobiography of Gucci Mane-t. Gucci már a 2000-es évek közepe óta használja a technikát, ezért is tudott ennyi mixtape-et, ilyen gyakorisággal kidobálni karrierje során. 


A rapper elmondása alapján most könnyebben ment a stúdiómunka, mint a TA1300 lemeznél, ahol sokkal összetettebb rímek voltak, és többször átrágták magukat egy-egy dalon, most inkább ha valami nem tetszett nekik, szimplán törölték, ha pedig valami bejött, meghagyták. 

Az elmúlt években egyre több rapper beszél arról, hogy szimplán freestyle-ozza a számait, anno JAY-Z és Lil Wayne voltak a nagy nevek, akik ezt a technikát használták, azóta a trap előretörésével Future, a már említett Gucci Mane, és Juice WRLD is arról beszélt, hogy csak bemegy a stúdióba és már nyomja is a sorokat. 

A ZUU-t itt lehet hallgatni.

Hozzászólások