Keresés


Egy atlantai rapper plágiummal vádolja a Migost

Kócsi- 2018.10.25. 12:17
Két Walk It Talk It nem fér meg egy városban.
2018 egyik legsikeresebb Migos száma kétségkívül a Culture II korongon lapuló Walk It Talk It volt. A szóban forgó trekk kislemezként egészen a tizedik helyig küzdötte fel magát a Billboard Hot 100-as toplistáján, miközben a hozzá készült, a hetvenes évek disco korszakát idéző videoklipet pedig már több mint 250 milliószor pörgették le Youtube-on. Most, nyolc  hónappal a megjelenése után viszont örökre eltűnhet a Migos repertoárjából, mivel egy M.O.S. néven zenélgető atlantai rapper beperelte a triót, mondván, a Walk It Talk It az ő hasonló című, Walk It Like I Talk It-jának a koppintása, ezért szeretné elérni, hogy soha többé ne adhassák azt elő a srácok. Emellett követeli, hogy csengessék ki a szám által termelt profitot neki. A rapper egyébként nem csak a Migost, hanem kiadójukat, a Capitol Records-ot is perbe fogta.


M.O.S. tizenegy évvel ezelőtt, 2007-ben rögzítette számát, ami - maradjunk annyiban - finoman szólva sem rengette meg a zeneipart.

Emberünk azt állítja, hogy nem sokkal a Culture II megjelenése után, még január végén hallotta először a Migos-féle trekket. A szerinte teljesen egyértelmű lopás miatt aztán két hónappal később, márciusban levédette a sajátját (pont mikor kijött a Migos kislemeze), majd ezt követően indított pert a földijei ellen.

Zárásként, ha vesszük a bátorságot és meghallgatjuk mindkét számot, a címeiken kívül talán csak a refrénben fedezhetünk fel hasonlóságot, de más, mondjuk az alapzene, esetleg a verzék köszönő viszonyban sincsenek egymással.


(The Blast)

Hozzászólások