Keresés

Elhunyt az atlantai rapper, 6 Dogs

Kersner Máté- 2021.01.26. 21:05
Elhunyt az atlantai származású Chase Amick, művésznevén 6 Dogs, számol be róla az Everything Georgia.

A Heavy cikke és több tweet szerint a rapper halálának oka öngyilkosság volt, melyet a mai napon, január 26-án követett el.

Forrás: Lyrical Lemonade
A The Sun a Soundcloud rap érájának egyik úttörő előadóját, 6 Dogs-szal nagyjából egy időben rappelni kezdő Lil Aaront idézi. Mint a rapper Twitteren írja: "Kevés olyan emberrel találkoztam a Soundcloud-szcénából abban az időben, aki annyira pozitív és kedves lett volna mindenkivel, mint 6 Dogs. Mindig tudott valami inspirálót mondani, még akkor is, ha az valami teljesen random dolog volt. Olyan jó srác volt. Túl korán ment el. Nyugodj békében 6 Dogs."Lil Aaron ezután mély csalódottságát és bánatát fejezte ki, egyúttal előrevetítette, hogy valamit tenni kell azért, hogy megóvjuk az öngyilkosságba menekülő fiatal zenészeket.

"Elegem van abból, hogy elvesztem a barátaim és pályatársaim. Ki kell találunk valamit. Valami nagyon nincs rendben."Annak, aki figyelte Amick közösségi médiás tevékenységét, feltűnhetett, hogy a rapper ritkán posztolt, minden Instagram bejegyzése archiválva volt, kivéve egy videót, melyben Lil Peep szerepelt, 6 Dogs slágere, a Flossing hallgatása közben. Sok feldúlt rajongó szerint az atlantai előadó utolsó tweetje is aggodalomra adhatott volna okot: a novemberi Twitter posztban egy Instagram sztoriban megosztott felhívás szerepel, mely arra biztatja a zeneiparban tevékenykedők családtagjait és barátait, hogy figyeljenek oda szeretteikre, akik a siker miatt ambivalens érzéseket kiváltó, mindennapos harcot vívnak. Számos fan véleménye szerint ez már egy intő jel lehetett volna, hogy a mentális problémáiról majd minden dalában szót ejtő Amicknál komoly baj van. 

 

6 Dogs-ot Lil Aaron mellett már ezrek gyászolják, köztük $NOT, és az előadó számos népszerű klipjéért felelős, Lyrical Lemonade-alapító Cole Bennett is. 

{twitter}https://twitter.com/snot/status/1354156361378975744{/twitter}

A gyerekként szigorú, keresztény nevelésben részesülő 6 Dogs még 2016-ban tűnt fel az elfolyós Soundcloud rap új csillagaként. Legnagyobb slágerei a Flossing, a Faygo Dreams és a Buttcheeks voltak. 

Ha te is úgy érzed, segítségre lenne szükséged, hívd a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot! Kérjük, olvasd el ezt az oldalt! Amennyiben másért aggódsz, ezt az oldalt ajánljuk figyelmedbe.


Hozzszlsok

rdekes lehet