Keresés

  • Főoldal
  • Zene
  • Hiphop
  • Először nyerte szóló női rapper a "Legjobb Rap Album"-nak járó Grammy díjat

Először nyerte szóló női rapper a "Legjobb Rap Album"-nak járó Grammy díjat

Offmedia- 2019.02.11. 10:25
Cardi!
Cardi B nyerte idén a "Legjobb Rap Album"-nak járó Grammy-díjat, és ezzel ő az első szóló női hiphop előadó, akinek ez sikerült.

A 2019-es Grammy díjátadón Cardi "Invasion of Privacy" lemeze mellett még a néhai Mac Miller "Swimming" albuma, Nipsey Hussle "Victory Lap"-je, Pusha T "Daytona"-ja, valamint Travis Scott harmadik stúdióalbuma, az "Astroworld" voltak versenyben a kategóriában. Cardi a győztes kihirdetésekor megölelte férjét, Offsetet, majd felhívta magával a színpadra is. "Baba, nem kapok levegőt. Kivannak az idegeim, lehet el kéne kezdenem nekem is füvezni" - mondta viccelődve Cardi.


A rapper a kollégáin túl megköszönte férjének, valamint kislányának is a díjat. A tavaly áprilisban megjelent debütáló, Invasion of Privacy igen nagy siker volt Cardi számára, Amerikában a lemez mind a 13 dala arany vagy platina státuszt kapott. 

Lauryn Hill '97-ben ugyan a the Fugees tagjaként már hazavihetett egy "Legjobb Rap Album" Grammy-t, de Cardi az első női előadó, akinek ez szólóban is sikerült.

(Billboard)

Hozzászólások