Keresés

Ezt az 5 rap számot vinné magával Gucci Mane egy lakatlan szigetre

Offmedia- 2017.09.13. 17:08
4284
Az egyik egy saját száma, ami teljesen érthető, hisz ő Gucci Mane.
Az élő trap legenda, Gucci Mane hamarosan önéletrajzi könyvvel jelentkezik, hogy bizonyítsa, nem sok dolog van, amit Guwop ne tudna elérni. A 304 oldalas The Autobiography Of Gucci Mane elnevezésű mű szeptember 19-én kerül a könyvespolcokra, a Tony Montana szintű életmódját taglaló prológust pedig már most el lehet olvasni az Amazonon

Gucci a könyv promótálására nemrég interjút adott a New Yorker újságíró, és New York Times bestseller író Malcolm Gladwell-nek, akinek munkájáért kifejezetten rajong a rapper. Érdekes diskurzus alakult ki zenéről, és inspirációkról, szóval ragadjunk is ki pár részletet.

Gladwell felhozta, hogy Gucci-t sokszor a trap keresztapjának is emlegetik, akkora hatással volt a fiatal stílusra. A rapper, ha nem is tagadja meg a jelzőt, de semmiképp sem érti, hogy miként ragadt rá, hisz ő csak szimplán nagy zeneszerető, nem próbált egyetlen stílust sem kifejezetten nyomni. Állítása szerint gengszterrappen nőtt fel, és a trap-et is ahhoz hasonlónak látja, azzal a különbséggel, hogy a trap zenészek nem igazi gengszter arcok. Szerinte ez nem is baj, hisz ha a gyereke zenélésre adná a fejét (amit ő amúgy nem bánna), akkor nem szeretné, ha mellette bűnözne is. A börtönévek előtt volt olyan időszaka, hogy annyira kivolt a drogoktól, hogy saját magát köpte be a számokban, például a "Pillz"-ben, amit később nagyon megbánt. "Lehet, hogy milliókat kerestem, de azon kattogtam józanul, hogy miért is raktam bele ilyeneket a számaimba?".

Inspirációként 50 Cent "Get Rich or Die Trying" albumát említette, és hozzátette, hogy ha Fifty új lemezzel jelentkezik, mindig meghallgatja, annyira nagy rajongója. A jelenlegi legtehetségesebb hip hop előadónak Young Thug-ot, vagy Quavo-t tartja, nem tud dönteni. JAY-Z az a rapper, akit objektíven példaképnek tekint, de saját magának Project Pat és Pimp C a legnagyobbak. Végül pedig választott 5 számot, amit magával vinne egy lakatlan szigetre. A válogatás kifejezetten old schoolra sikeredett, hiába a trap keresztapjáról beszélünk, a 14 éves énje LL Cool J, Slick Rick, és Eazy-E dalokat vitt volna, ma viszont már ezekre szűkítette le a kört:

50 Cent - Many Men (Wish Death)UGK - Pocket Full of Stones8Ball & MJG - Lay it DownKilo Ali - Cocaine (America Has a Problem)Gucci Mane - First Day Out Tha Feds (szabadulása utáni első nótája)

(Highsnobiety)

Ajánlott

Hozzászólások