Keresés

Kendrick Lamar: "Future a maga módján egy zseni"

Offmedia- 2017.08.09. 18:22
5137
Ki lett kérdezve az év előadója.
Kendrick Lamar került a Rolling Stone augusztusi címlapjára, a lap hasábjaira pedig egy hosszabb interjú is felkerült, melyben új lemezéről, kollégáiról, és a "béna" rapperekről is szó volt. 

Az első kérdés rögtön K-dot szenvedélyeire irányult. Mint kiderült jelenleg munkamániás, és a legnagyobb addikciója ital, vagy drogok helyett a zenélés és a koncertezés. Állítása szerint néha annyira keményen dolgozik, hogy azokat az embereket is kizárja az életéből, akik fontosak számára. De a színpadon való zenélés is nagy eufóriát okoz nála. 

Az év eddigi legsikeresebb albumáról, a DAMN.-ről azt mondta, hogy a készítése során egyfajta hibridet akartak létrehozni a Good Kid, M.A.A.D City és a To Pimp a Butterfly lemezekből. Arra fókuszáltak, hogy a szövegek és a melódiák is a kettő ötvözete legyen, és Kendrick szerint pont úgy sikerült, ahogy a fejében elképzelte. 

Lamar emellett megadta a pontos definícióját a "béna előadónak", amire az "Element." című számában utalt. Állítása szerint az a béna előadó, aki mások művészetét kopizza, és még elismerést is vár érte. Úgy véli nem kell mások után menni, mindenkinek a saját útját kell megtalálnia. "Sose mondtam, hogy úgy kell rappelni, ahogy én csinálom. Legyél önmagad, ez ilyen egyszerű" - hangsúlyozta.

Aki viszont biztosan nem "béna" a szemében, az Future, akit egyenesen zseninek nevezett. "Láttam, hogyan dolgozik a stúdióban. Zseni, ahogy képes csettintésre melódiákkal előállni. Egy sajátos nyelvezete van, és nagyon kell ismerni a zenetörténelmet, hogy ez menjen. Lefogadom rengeteg R&B-t hallgatott, gyerekkorában."

Kendrick végül a mások által írt rap szövegekről is elmondta a véleményét. A téma rendszeresen feljön a hip hop szcénán belül, a legutóbb épp 2015-ben pörgött mindenki ezen, mikor Meek Mill megvádolta Drake-et, hogy más írja a szövegeit. Kendrick szerint nincs ezzel semmi baj, de aki nem maga írja a szövegeit, az legyen tisztában azzal, hol a helye a ranglétrán. "Azt mondtam egyszer magamról, hogy én vagyok a legjobb rapper a világon. Nem jelentettem volna ezt ki, ha más írja a szövegeimet. Ha úgy érzed, hogy te egy másfajta előadó vagy, és nem érdekel a rapperek közötti versengés, ám legyen. Készíts király zenéket, de a legjobb titulust soha nem kaphatod meg.

Ajánlott

Hozzászólások