Keresés
5O
Budapest
2017.11.25., szombat (Katalin)
  • Főoldal
  • Zene
  • Hiphop
  • Lehet így is: Nas és Talib Kweli elismerően beszélt az újhullámos emszíkről

Lehet így is: Nas és Talib Kweli elismerően beszélt az újhullámos emszíkről

Offmedia- 2016.12.30. 14:15
1482
Generációváltás van a rap-zenében, de ez nem mindenkit zavar.
Az utóbbi időben több cikk is megjelent arról, hogy a fiatal rapperek, hogyan viszonyulnak a szakma nagy öregjeihez. Leginkább Lil Yachty neve ugrik be, aki idén többször is "nekiment" olyan legendáknak, mint Tupac vagy Biggie...

Ez a szembenállás nem csak a zenészek, de a hallgatók között is fent áll, van, aki csak és kizárólag az aranykor boombap klasszikusain pörög a mai napig, míg van, aki csak a legfrissebb, legmodernebb számokat nyomja.

Azt mindenkinek látnia kell, hogy generációváltás zajlik a szemünk előtt a hiphopban, a kilencvenes évek arcai egyre inkább kopnak ki, helyükre ígéretes fiatalok kerülnek. Ez az evolúció rendje. A zenében is... Ám a békés együttélésre is mutatkozik némi remény az állandó szópárbajok mellett!

A napokban a rap két fontos alakja, Nas és Talib Kweli is elismerően, és, ami a legfontosabb, tisztelettel nyilatkozott az "új srácokról".

Forrás: Getty / Europress

Talib Kweli szerint lépést kell tartani a fiatalokkal, illetve mindenki tanulhat a másiktól, ezért sem szabad beskatulyázni egyetlen előadót sem. Lehet az fiatal, vagy öreg. Elmondta, hogy ő is hallgat "modern" rapet, méghozzá 21 Savage-t, Ugly God-ot, vagy pont Lil Yachty-t!


Forrás: Getty / Europress

Nas szintén hasonló véleményen van; bár azt már korábban elmondta, hogy számára Slick Rick az abszolút etalon, de nem ódzkodik a newschool arcoktól sem. Sőt! Sokat hallgatja J. Cole, Kendrick Lamar, Rick Ross, Lil Wayne és Drake cuccait is. Bár, Rick Ross és Lil Wayne sem kimondottan újonc a zenélésben, de ezt most nézzük el Nas-nak...


Szeressük egymást gyerekek!

Hozzászólások