Keresés

  • Főoldal
  • Zene
  • Hiphop
  • Lil Uzi Vert egy öngyilkos szekta logóját használta fel a borítóképéhez, de ennek a túlélők nem igazán örülnek

Lil Uzi Vert egy öngyilkos szekta logóját használta fel a borítóképéhez, de ennek a túlélők nem igazán örülnek

Offmedia- 2018.08.04. 17:28
Mondjuk nem érzéketlenséggel, hanem szerzői jogok megsértésével vádolják.
Lil Uzi Vert nemrég leleplezte új albumának, az Eternal Atake-nek a borítóját (lásd fenti kép), és kisebbfajta botrányt kavart vele.

A borítón lévő grafika ugyanis a "Mennyország kapuja" nevű, hetvenes években alakult öngyilkos szekta logójának pontos mása. A kaliforniai szekta arról volt híres, hogy vezetője, Marshall Applewhite azt hirdette, hogy a Hale-Bopp üstökös mögött egy űrhajó repül, és fel fogja venni őket, ha megölik magukat. 1997-ben az üstökös érkezésekor a szekta 39 tagja megmérgezte magát. Marshall Applewhite és Bonnie Nettles alapítók a szekta honlapján azt közölték, hogy öngyilkosságukkal egy magasabb rendű életbe távoztak. A szektának túlélői is vannak, ketten közülük azóta a hátrahagyott weboldalt is igazgatják, most pedig megszólaltak Lil Uzi borítóválasztásával kapcsolatban.

Meglepő módon nem érzéketlenséggel, vagy az elhunytak iránt tanúsított tiszteletlenséggel vádolták meg a rappert, hanem azzal, hogy engedély nélkül használta fel a szekta logóját. Mint írták, Lil Uzinak nem lett volna joga felhasználni a még egyszer hangsúlyozzuk öngyilkos szekta logóját, mivel alig eszközölt rajta változtatásokat. Jogi lépéseket fontolgatnak. Alább a kettő összehasonlítása.


Hozzászólások