Keresés
7O
Budapest
2017.11.24., péntek (Emma)

Slick Rick végre amerikai állampolgár lett

Offmedia- 2016.04.18. 12:31
540
Ja, hogy Ő nem is az USA szülötte?

Slick Rick (b) és Doug E. Fresh
Forrás: Getty/Europress

Slick Rick legenda. A hiphop szcénában mindenképpen az, bár az 51 éves emszí feltűnt már több filmben is, mi mégis mint a történetmesélés koronázatlan, szemfedős királyát tartjuk számon.

Rick Angliában született, bár szinte alig élt a ködös Albionban, hiszen 11 éves korában a család át tette a székhelyét a tengerentúlra, egészen pontosan New Yorkba, Bronxba. A kis Slick itt nőtt fel, itt szívta magába a hiphop életérzést.

A rapper már rég óta szerette volna megkapni az állampolgárságot, de sajnos életében voltak sötétebb fejezetek is, melyek meghiúsították a próbálkozásait. Ilyen volt például egy egészen érdekes ügy, mely 1990-ben történt. Slick Rick ebben az évben rálőtt unokatestvérére, Mark Plummer-re, aki egyébként édesanyja testőreként dolgozott akkoriban.

Az uncsitesó komoly sérüléseket szenvedett, Rick-et pedig elítélték gyilkossági kísérletért, és öt évet töltött börtönben. Majd szabadulása után még kapott 17 hónapot, szintén ez az eset miatt, bár azóta semmiféle bűncselekményt nem követett el.

2008-ban, az akkori New York-i polgármester, David Paterson segítségével folyamodott újra a hőn áhított állampolgárságért, amit idén kapott aztán meg.

A ceremónia után Slick Instagramra posztolt egy képet, melyen a legendás szemfedője van, amint épp az amerikai színekben pompázik.

#SlickRickVictory

A post shared by Slick Rick The Ruler (@therulernyc) on

(TMZ.com nyomán)

Hozzászólások