Keresés

  • Főoldal
  • Zene
  • Hiphop
  • Tíz évente posse trekket pakol az Animal Cannibals, az ideire bárki jelentkezhet

Tíz évente posse trekket pakol az Animal Cannibals, az ideire bárki jelentkezhet

Kócsi- 2018.10.11. 12:14
Aki vasárnapig elküld egy használható nyolc soros verzét a srácoknak.

A magyar hiphop történetének első posse trekkje az Animal Cannibals nevéhez fűződik még 1998-ból. Ez volt a Mindenki című szám, amelyben az akkori szcéna UG körökben ismert arcai passzolgatták egymásnak a mic-ot a legnagyobb egyetértés közepette - bár Pityinger "Dopeman" Laci és Zana "Ganxsta" Zoli erről valószínűleg teljesen másképp vélekedik, de ez egy másik történet. A sokak által mérföldkőnek tartott Mindenkit aztán tíz évvel később, 2008-ban az Északon Délen követte, közben természetesen több posse trekket is rögzítettek kis hazánkban (itt írtunk erről részletesebben), példaként mindenképpen meg kell említenünk a 2001-es maratoni hosszúságú Fürkésző Elemek zenét, a 32 emszít felvonultató Mestereket, ami a mai napig kuriózumnak számít a magyar rap-szakmában, már csak a terjedelme miatt is.

Visszatérve az AC-hoz, a srácok folytatván a hagyományokat - mivel megint elrepült egy tizes - újra összerántanák a magyar-rap krémjét egy közös szám erejéig, ám az eddigiekhez képest újítanának is: a "profik" mellett szívesen látnának néhány ismeretlen, otthon vagy a sufniban zenélgető arcot. Ezért majd' egy hónappal ezelőtt felhívást tettek közé Facebook-on, melyben emszíket toboroznak az egyelőre csak tervezési stádiumban lévő klipes cuccra. E hét vasárnapjáig lehet jelentkezni emailben egy nyolc soros verzével, amit a Ricsi és Qka által publikált - roppant egyszerű - dobtémára kell felrobbantani.

Kritériumok nincsenek a produkcióval kapcsolatban, nyolc sorban nehéz is lenne megváltani a világot, de külön piros pont, ha valaki vicces és aktuális egyben.

Ha esetleg érdekel a dolog, egyáltalán nem maradtál le még semmiről, a sácok ugyanis a mai napot egy kis emlékeztetővel kezdték a trekkel kapcsolatban.

Hozzászólások