Keresés
7O
Budapest
2017.11.23., csütörtök (Kelemen, Klementina)
  • Főoldal
  • Zene
  • Hiphop
  • Tupac és Biggie gyilkosait nevezik meg egy most megjelenő dokumentumfilmben!

Tupac és Biggie gyilkosait nevezik meg egy most megjelenő dokumentumfilmben!

Offmedia- 2016.02.05. 11:14
674
A "Murder Rap" készítői felfedik az igazságot?!

Tupac 25 éves volt, mikor 1996. szeptember 13-án elhunyt. Lassan közeledik a szomorú esemény huszadik évfordulója, a rendőrség azóta sem találta meg az elkövetőket. Hasonló a helyzet The Notorious B.I.G. esetében is. Őt 1997. március 9-én lőtték agyon. Azóta sem találták meg az tetteseket.


Egy most bemutatásra kerülő film, a "Murder Rap" viszont megnevezi azokat, akik megrendelték a gyilkosságokat. Mindkét név ismerős lesz...

A filmben a Los Angeles-i rendőrség volt nyomozója, Greg Kading beszél arról, amit jó pár év alatt sikerült kideríteni, de vádemelés sosem történt az ügyben. Egyébként Kading vezette akkoriban mindkét nyomozást.

És, akkor jöjjenek a részletek, vágjunk a közepébe. Kading szerint Puff Daddy fogadott fel egy Crips bandatagot, bizonyos Duane Keith "Keffe D" Davis-t, hogy gyilkolja meg Tupac-ot és "főnökét" Suge Knight-ot! A két gyilkosságért 1 millió dollárt fizetett volna. Keffe D elfogadta az ajánlatot. Tupacot a nyomozó szerint azonban nem ő, hanem unokaöccse, Orlando "Baby Lane" Anderson lőtte le Las Vagesban, szeptember 7-én. A rapper hat nappal később hunyt el.

Biggie-t, a nyomozó szerint Suge Knight ölette meg bosszúból, miután megtudta, hogy Puffy őt is le akarta vadászni. Ő egy Bloods tagot, Wardell "Poochie" Fouse-t fogadott fel, mint bérgyilkost. Aki, aztán 13 ezer dollár ellenében, Los Angelesben megölte Biggie Smalls-t.  Érdekesség, hogy korábban egy korrupt Los Angeles-i rendőrt vádoltak a gyilkosság elkövetésével, de ő aztán tisztázni tudta magát.

Annak ellenére, hogy a nyomozók állítólag mindent tudtak a két esetről, vádemelés sohasem történt. Hogy miért? A két bérgyilkost azóta már eltették lábalól, így egyikük sem tudna vallomást tenni, már ha akarna...

Kading 2011-ben már írt egy könyvet a két gyilkosságról, melyben azt is leírja, hogy több befolyásos Crips tag is megerősítette neki Puff Daddy szerepét a lövöldözésekben. Bizonyítékok híján, viszont nem tehetnek semmit. Mivel két nagyon "VIP" személyről beszélünk, valószínű sohasem éri őket utol a végzetük, és a két ügy örökre megoldatlan marad.

Diddy a vádakat nevetségesnek nevezte és nem hajlandó velük érdemben foglakozni.

A film egyébként február 1-én jelent meg.


(hotnwehiphop.com nyomán)

Hozzászólások