Keresés
  • Főoldal
  • Zene
  • Hiphop
  • Fantáziadús klippel megtoldott dalt dobott le Travis Scott Young Thuggal és M.I.A.-vel kiegészülve

Fantáziadús klippel megtoldott dalt dobott le Travis Scott Young Thuggal és M.I.A.-vel kiegészülve

Kersner Máté- 2020.09.25. 12:42
Új dallal tért vissza a McDonald's-szal nemrégiben összeboruló Travis Scott: a track - amit korábban a .WAV Radioban is bepromóztak -  a "FRANCHISE" nevet viseli és olyan közreműködőkkel érkezik, mint Young Thug és M.I.A.

A szám egy erős turn up sláger, amiről egy fan igen pontosan azt írta, hogy "ilyen lett volna a Sicko Mode Drake nélkül". A Chase B által producerelt bangerhöz egyébként egy teljes egészében filmre forgatott klip is dukál, amit maga Travis rendezett, az egyik operatőr (Jordan Hemingway mellett) a Netflixes La Flame-doksit jegyző White Trash Tyler volt.

Az igényes vizuál amúgy meglehetősen mozgalmas, kapunk benne archív felvételeket Michael Jordanről, akinek a 23-as számmal díszített chicagói házában is forgattak jeleneteket (majdnem akkora stunt, mint amikor Drizzy a Nike főhadiszállást foglalta el), emellett láthatjuk Travist és Thuggert golfozni, sushit enni, a virágdresszbe öltözött M.I.A. pedig egy birkanyáj mellett és a sivatagba kipakolt tükrök között dalol nekünk egy sort. Külön kiemelendő a klip egyik első jelenete, melyben Alejandro Jodorowsky A szent hegy című filmjének egy szépen komponált képe csodálható meg a rapper újragondolásában (0:54-nél). 

A nagy nevek sora itt még nem ér véget: a FRANCHISE kislemez borítóját nem más tervezte, mint George Condo kortárs művész, aki egyebek mellett Kanye West magnum opusának, avagy a My Beautiful Dark Twisted Fantasy-nek a coverjét, akarom mondani coverjeit is csinálta egykor.

Azon már meg sem lepődünk, hogy a merch godként is jellemzett houstoni rapper ruhákat is kiadott a megjelenés mellé, ez nevezetesen most két, kissé bénán egyszerű fehér pólót (az egyiken a "YUP!" a másikon pedig a "GOT 'EM BAMBOOZLED" felirat díszeleg) és egy CD-t takar. Érdekesség, hogy a korongra és a felsőkre oda van írva, hogy "Live from Utopia", ami ezek szerint lehet, hogy mégis az mc-producer új albumának címe lesz, hiába cáfolta ezt Chase B nemrég. 

Forrás: Hypebeast / Travis Scott
Forrás: Hypebeast / Travis Scott
Forrás: Hypebeast / Travis Scott
A George Condo által készített cover
Forrás: Hypebeast / George condo
 Travis tudniillik Christopher Nolan új filmjének (Tenet) zenéjén is dolgozott, a legendás rendező hát üzent is a rappernek, üdvözlésében főleg az analóg klipet méltatva:

 És ez még nem minden, a vizuált IMAX-ben is meg lehet nézni több kijelölt amerikai moziban, mégpedig a Tenet vetítései előtt. Ügyes húzás.  
Forrás: IMAX.com

Hozzászólások

Érdekes lehet