Keresés
10O
Budapest
2017.10.23., hétfő (Gyöngyi)
  • Főoldal
  • Aztaaa!
  • Kult
  • Ahol van orvosi marihuána ott kevesebb fájdalomcsillapítót használnak az emberek

Ahol van orvosi marihuána ott kevesebb fájdalomcsillapítót használnak az emberek

Szaghmeiszter Máté- 2016.07.18. 21:17
247
Egy új amerikai kutatás szerint.

Apa és lánya, David és Ashley Bradford a Georgiai Egyetem kutatópárosa megvizsgálta miként változtak meg a gyógyszerszedési szokások azokban az államokban, ahol engedélyezték az orvosi marihuána használatát. 

A kutatás a 2010-től 2013-ig tartó időszakot vizsgálta és 17 államot érintett. "Egyértelműen kimutatható a csökkenés azoknál a gyógyszereknél, melyekre alternatívát jelenthet a marihuána használata" - írják Bradfordék a Health Affairs nevű egészségügyi lapban közölt összegzőjükben. Magyarán még az orvosok is sokszor inkább a füvet választják bizonyos betegségek vagy tünetek enyhítésére.

A felírt gyógyszerek számának csökkenése az orvosi fűvel rendelkező államokban
A fájdalomcsillapítókból például orvosonként 1826-al kevesebb került felírásra, de a szorongásra (562) és a depresszióra (265) felírt gyógyszerek száma is csökkent azokhoz az államokhoz képest, ahol a fű nem volt alternatíva, mivel nem engedélyezett az orvosi használata sem.

Amerikában amúgy egy 2012-es adat szerint 2.1 millió ember van rászokva valamilyen opioid típusú gyógyszerre, például fájdalomcsillapítókra.

(attn)

Hozzászólások

#OFFHetiKvíz

Azt gondolod, mindent tudsz Rihannáról? Lássuk!
Forrás: Getty Images
Játszom