Keresés
5O
Budapest
2017.11.21., kedd (Olivér)

Lena Dunham kiadta a tinikori naplóját

Helstáb Laura- 2016.05.19. 10:00
162
Egy nap alatt elkapkodták a Csajok rendezőjének és főszereplőjének tinikori naplóját, amit könyv formájában, Is It Evil Not to Be Sure? címmel adott ki.
Úgy látszik, Lena Dunham megállíthatatlan: a sikeres TV-sorozat után ez már a második könyve, és mindezt miből: tinikori kétségekből, élettörténetekből, hibákból és kudarcokból felépítve. A könyvet 2000 dedikált példányban, 25 dollárért kínálta, és 24 órával a kiadás után már egy sem volt belőle, mert amit csinál, az zseniális, még ha a személyiségét nem is tartjuk feltétlenül szimpatikusnak.


A Csajokban az önző, énközpontú Hannah Horvath karakterét bevallottan a saját élete inspirálta, ahogy a többi szereplőt is ismerőseiről, barátairól mintázta. Másik könyve, a Not that kind of girl szintén eléggé true-sztori szagú, mint később kiderült, a benne leírt megerőszakolós történet is a valóságra épült. És most itt a tinikori napló, ami mi mással lenne tele, mint kétségekkel, önmagunk keresésével és főleg kérdésekkel. És úgy látszik, az olvasók világszerte kíváncsiak, Lena Dunham hogyan válaszolta meg ezeket a kérdéseket. Vagy egyszerűen csak reményt ad, hogy ugyanolyan tinikori problémákon verekedte át magát, mint bárki más - hiszen a legrosszabb pillanatainkban hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy senkinek nem olyan gáz az élete, mint nekünk. Na szóval ezért szeretjük Lena Dunhamet, mert ő nem titkolja, hogy neki igen. És ezzel együtt sikeres és, mint mondtam, megállíthatatlan.

Hozzászólások