Keresés
4O
Budapest
2017.11.22., szerda (Cecília)

Mit gondoltok mennyit ér egy krumpliról lőtt fénykép?

Offmedia- 2016.01.27. 11:16
240
A válasz: sokba, nagyon sokba...
A milliós krumpli
Forrás: Kevin Abosch

A művészetnek nincs ára, szokták mondani, azok, akik abból élnek. Egy műtárgy pont annyit ér, amennyit valaki ad érte. Ezt is szokták emlegetni a hozzáértők. Azt is tudjuk, hogy  bolygónkon sok gazdag ember él, közülük sokan fejlett vagy éppen kevésbé fejlett szépérzékkel rendelkeznek, de az biztos, hogy a legtöbb műgyűjtőnek nincsenek megélhetési gondjai.

Ez lehet csupán a magyarázat arra, hogy ez a fénykép, melyen egy krumplit örökítettek meg több, mint 1 millió euróért talált gazdára. Igen, az több, mint 300 millió magyar pénzben. Egy krumpliért...

A képet, mely 162 X 162 cm méretű, a világhírű fotós Kevin Abosch készítette műtermében, sötét háttér előtt, egy darab lámpával megvilágítva a burgonyát. A mű elkészítése nagyjából pár tizedmásodpercet vett igénybe, ha eltekintünk attól az időtől, amit a művész a bonyolult kompozíció megálmodásával töltött.

Abosch később 1 millió euróban állapította meg a kép árát. A remekmű a fotós párizsi műtermében pihent, míg egy gazdag üzletember ki nem pengette érte a kért összeget. A vásárló első látásra beleszeretett a krumpliba és készpénzben ki is fizette az árát.

Fontos megjegyezni, hogy a burgonya abszolút természetes, semmiféle génkezelésen nem esett át! Bár nem tudjuk, hogy akkor drágább vagy olcsóbb lenne a róla készült fénykép.

A fotós
Forrás: Kevin Abosch

Kevin Abosch amikor éppen nem krumplikat fényképez, híres emberek portréit készíti el, nem kevés pénzért. Fotózta már Steven Spielberget, Yoko Onot és Johnny Deppet is.

(mashable nyomán)

Hozzászólások