Keresés
6O
Budapest
2017.11.25., szombat (Katalin)
  • Főoldal
  • Aztaaa!
  • Kult
  • Nyílt levélben tiltakoznak magyar zenészek az MR2 Petőfi irányváltása ellen

Nyílt levélben tiltakoznak magyar zenészek az MR2 Petőfi irányváltása ellen

Szaghmeiszter Máté- 2016.06.15. 14:52
288
Közel 150 szakmabeli írta alá.
Forrás: Petőfi Rádió Facebook

"Az elmúlt időszakban nagyon sokan megkerestetek bennünket, zenészeket, szerzőket, zeneipari szakembereket, klubok, fesztiválok szervezőit - aggódva, kétségbeesetten, néhol már-már dühösen a Petőfi Rádióban történt változások miatt. A legtöbben arra ösztönöztetek minket, hogy próbáljunk meg mi valamit tenni az utóbbi időben a rádióban tapasztalható negatív tendenciák ellen." - ezzel a felütéssel indul az a nyílt levél, melyet magyar zenészek, szórakozóhelyek és fesztiválok adtak ki az MR2 Petőfi Rádió-t érintő változásokra reagálva.

A levelet közel 150 szakmabeli támogatásával együtt adták ki, többek között olyan populáris előadók vannak a listán, mint a Quimby, Kiscsillag, Neo, Punnany Massif, Wellhello vagy éppen olyan rendezvények, mint a Sziget, Balaton Sound vagy az EFOTT. A céljuk, hogy felhívják a közmédia illetékeseinek a figyelmét több százezer hallgató véleményére, akik nem értenek egyet a rádió stílusváltásával.

Forrás: mmmbooking.hu

"Aggódunk, mert szeretnénk, ha az eljövendő generációk új zenekarainak felemelkedését is ugyanúgy tudná segíteni a Petőfi, mint tette azt az elmúlt években."

Az Index megkereste az MTVA sajtóosztályát is, hogy mit gondolnak a levélről. A válaszban a közmédia úgy reagált: „A nyílt levélről azt gondoljuk, hogy az a szűk üzleti kör fűti a magyar könnyűzene e szegmensét, akik eddig nagy haszonélvezői voltak a Petőfinek (épp ezért is válhatott a Petőfi egy zárt kultúrgettóvá). Pont ezért kellett kinyitni a kapukat, és sokkal több magyar zenei előadót rotálni az adásmenetbe" – folytatódik a közmédia válasza. Kobza levelében arról is ír, hogy a Petőfi továbbra is a magyar könnyűzene nagyszínpada marad"

A teljes nyílt levelet itt lehet elolvasni.

Hozzászólások