Keresés

Ezért nem tudsz figyelni: alacsony töltöttség szorongásod van

Offmedia- 2017.03.03. 10:10
Nehéz ma fiatalnak lenni, már koncentrálni sincs idő
A Föld tényleg egyre gyorsabban forog, de nem emiatt érezzük, hogy egyre kevesebb időnk van. Változik a világ, ennek kapcsán pedig akkor elétek tárjuk a napi szomorú hírt: egyre gyakoribb az úgynevezett alacsony töltöttség szorongás. Ismerős? Minél fiatalabbakat vizsgálunk, annál gyakoribb, hogy valaki képtelen figyelni. Zavarja a csend, a nyugalom, ha éppen semmi sem tartja feszültségben. Az okok persze egyértelműek, elég csak körülnézni a számtalan lehetőség kínáló, felgyorsult világban.

Forrás: Pixabay
A felmérések szerint egy 50 éves ember átlagosan 20 percig képes figyelni egy történetre. Ugyanez az adat a - mondjuk így - online generációnál valamivel kisebb. Egy kicsivel. A pontos adat 2 perc... Vagyis pár évtized alatt egytizedére csökkent az az idő, amíg valaki képes koncentrálni egy sztorira. 

Sokunknak van olyan ismerőse, aki állandóan a telefonját babrálja, aki képtelen egy beszélgetésben normálisan részt venni... De nem is írunk már többet a témáról, így is hosszú lett ez a cikk, ideje másra figyelni...

Hozzászólások

Érdekes lehet