Keresés

Hogyan veszekedj a pároddal?

Offmedia- 2017.02.09. 10:54
Elemeztünk egy kiadós vitát. A végeredmény szomorú, a megoldás egyszerű
Nemrégiben beültünk egy jó kis előadássorozatra, ahol minden egyes előadó a párkapcsolatokról szólt. Az egyik különösen érdekes volt, mert azt taglalta egy órán át, mi történik akkor, amikor egy pár veszekszik egymással. Kezdjük a végén, lőjük le a poént, máris a megoldást közzé téve. Ha veszekedsz a pároddal, nincs esélyed a normális megoldásra.

Ez azt jelenti, hogy már nem tudunk logikusan gondolkodni, sőt, emlékezni sem.


Egyszerűen várni kell, legalább fél órát, addig jobb, ha nem is látjátok egymást. Miért?
Mert veszekedés közben, a stressz hatására feljebb kúszik a pulzusszám, amely meglepő tüneteket produkál. Amikor veszekedni kezdtek, hamar eléritek  a 75-95-ös percenkénti pulzust. Ez még semmi. De már ekkor olyanok leszünk, mint a zsákmányra leső macskák, szemünk tágra nyílik, fülünk élesedik. Amikor a pulzus eléri a 100-as tartományt, a finommotoros képességeinkkel bajok lesznek. A kéz megremeg, a cérnát ilyenkor már nehezen tudnánk befűzni a tűbe. Pedig még igazán el sem kezdtünk egymással vitázni.

Forrás: Pixabay
Nő a harag, nő a stressz. A pulzusszám eljut a percenkénti 120-125 közelébe. A komplex motoros képességek ekkor búcsút intenek, és szépen távoznak. A további emelkedésre az összes pszichés funkciónk sérül. Ez azt jelenti, hogy már nem tudunk logikusan gondolkodni, sőt, emlékezni sem. Tehát amikor egy kiadó vita közben a másik azt állítja: "Én? ilyet sosem mondtam!" te pedig belekékülsz, hogy hát hülye a pasid/csajod?, hiszen egy perce sincs, hogy azt a baromságot állította, akkor lehet, a maga részéről mégis igazat mond. Egyszerűen a stressz hatására már nem is emlékszik rá, mit mondott egyetlen perccel korábban. Egyszerűn kikészülünk ebben az állapotban, pedig még alig kezdtünk el igazán harciasra váltani. 

Forrás: Pixabay
A poén az, hogy amikor párok pulzusát megmérték egy kiadós veszekedés közben, gyakran percenkénti 200-as pulzust mértek... Ez azt jelenti, hogy tegyünk le róla, bármit is meg lehet vitatni ebben az állapotban. Csak elmérgesedik a vita, a kapcsolatnak pedig nem tesz jót. ha azt akarjuk, hogy párunkkal jóban legyünk, akkor próbáljuk abbahagyni a vitát. Inkább halasszuk el, menjünk levegőzni, tartsunk egy kis szünetet, foglaljuk el magunkat. legalább arra a kis időre, míg a pulzusszámunk megint visszaszáll a normális érték közelébe, és lesz esélyünk higgadt fejjel érvelni, beszélgetni.

Továbbiak ITT!

Korábbi cikk

Hozzászólások

Érdekes lehet