Keresés
8O
Budapest
2017.10.21., szombat (Orsolya)

Így hozd ki magadból a maximumot!

Helstáb Laura- 2016.03.31. 13:57
258
Néha - különösen ha a szép idő egész nap gondtalan kint ücsörgésre csábít - nehéz kihozni magunkból a produktivitást. Ezek a tippek segítenek, hogy a legjobb formádban teljesíts!


Forrás: Brittain Surgey
1. Tervezz előre!

Szerezz be egy határidőnaplót vagy napi tervezőt - és használd is! A tennivalók és határidők felírása segít a napod strukturálásában, és itt jön be a következő lényeges pont:

2. Iktass be pihenőt is!

Szétcsúszás helyett könnyebb úgy kikapcsolódni, ha el tudod határolni egymástól a feladatokat és a kikapcsolódást: nagyon fontos, hogy mindkettőre meglegyen a kellő idő, és ne dolgozz még este is pihenés helyett, mert mondjuk napközben nem voltál elég hatékony.

3. Jutalmazd magad!


Hagyj egy kis időt minden feladat után arra, hogy valami jutalomértékű tevékenységet végezz: például egyél egy nasit, felhívd a barátnődet, vagy elolvass egy érdekes cikket. Így jól is érzed magad, és több dolgot el is végzel, mire a nap végére érsz. Plusz, az apró jutalmak motiválnak, hogy minél előbb belefogj egy feladatba.

4. Használd ki a lehetőségeidet!


Egy kis utánanézéssel jelentősen megkönnyítheted a dolgod vagy lerövidíthetsz bizonyos feladatokat, ha hatékonyabb módszereket találsz! Tudod például, mi mindenre képes a telefonod és mennyi különböző appot be lehet szerezni rá, amik még segíthetnek is?

5. Pörgesd fel magad!

Egy kis étcsoki, öt perc torna - máris frissebben és aktívabban látsz neki a munkának! Ne egyél ebédre nehéz, zsíros ételeket, akkor kevésbé üt be a kajakóma, inkább kezdd a napod tartalmas reggelivel, kávé helyett pedig kortyolgass zöld teát!

+1: Legyenek előtted a céljaid!

Ha lankadna a motivációd, gondolj arra, miért is csinálod, mit akarsz elérni, és küzdj érte!


Hozzászólások

#OFFHetiKvíz

Azt gondolod, mindent tudsz Rihannáról? Lássuk!
Forrás: Getty Images
Játszom