Keresés

Ez egy igazi Coldplay szépség

Offmedia- 2015.10.02. 12:28
A Coldplay legújabb balladája a banda legújabb – szám szerint hetedik - albumán lesz hallható, amit már nagyon-nagyon várunk.

ColdplayFotó: Getty / Europress

A brit együttes a megható dalt a Global Citizen Festival keretein belül adta elő a Central Parkban. Az Amazing Day ballada a formáció hetedik albumán, az A Head Full of Dreams-en kap majd helyet, ami még ebben az évben a boltokba kerül. Az Amazing Day a frontember, Chris Martin szerint lényegében a Földön lévő szép dolgokat foglalja magában.

A Coldplay 1996-ban alakult. Az első stúdióalbumukat, a Parachutes-t 2000-ben adták ki a nagy nyilvánosságot kapó dal, a Yellow miatt. Innentől kezdve megindult a lavina, két évvel később bemutatták a második lemezt. 2005-ben az angol négyes - Chris Martin, Jonny Buckland, Guy Berryman a Will Champion – elkészítette a harmadik korongot, mely az X&Y névre hallgatott, melyet olyan lemezek követtek, mint például a Viva La Vida Or Death And All His Friends (2008), a Mylo Xyloto (2011) és a Ghost Stories (2014). A banda bezsebelt hét Grammy-, nyolc BRIT Awards, hat Q Awards és öt NME Awards díjat.

Hozzászólások

Érdekes lehet