Keresés

  • Főoldal
  • Zene
  • Pop
  • Lionel Richie az év személyiségeként kap Grammy-díjat februárban

Lionel Richie az év személyiségeként kap Grammy-díjat februárban

Offmedia- 2015.08.23. 09:00
Lionel Richie-t a MusiCares Person of the Year elismeréssel tünteti ki az amerikai lemezakadémia.
    GettyImages 459325496Fotó: Getty Image / Europress

A 2016-os díj Richie zenei alkotói munkásságát és karitatív tevékenységét ismeri el. A február 13-án - két nappal a Grammy-díjak kiosztása előtt - megrendezett gálavacsora és gálakoncert bevételeit a MusiCares kapja, amely arról gondoskodik, hogy az anyagi, orvosi és személyes segítségre szoruló zenészeknek legyen hova fordulniuk.
    A Richie tiszteletére szervezett ceremónián több korábbi Grammy-díjas, köztük Lady Antebellum, Pharrell Williams és az énekes-dalszerző Luke Bryan is fellép.
    "Igazi megtiszteltetés, hogy Lionel előtt tiszteleghetünk, akinek zenei tehetsége és filantróp tevékenysége világszerte milliókra volt nagy hatással" - fogalmazott Neil Portnow, a lemezakadémia elnöke.
    A 66 éves Richie elmondta: nagyon büszke az elismerésre, hiszen "ez a zeneipar legrangosabbja, mert azt jelenti, hogy az ember karriert csinált", végigjárta az eltervezett utat.
    A grammy.com tájékoztatása szerint a MusiCares Person of the Year átadása a Grammy-díjak átadásával tetőfokára hágó Grammy-hét egyik legjelentősebb eseménye.

(MTI)

Hozzászólások