Keresés
16O
Budapest

Elhunyt a Jeffersnon Airplane alapítója

Helstáb Laura- 2016.01.29. 10:27
81
Paul Kantner, a legendás hippizenekar gitárosa, 74 évesen szívrohamban halt meg.
Forrás:Yahoo

A gitáros-énekes a Jefferson Airplane alapító tagja volt. Az együttes alapításának helyén, San Franciscoban kapott szívrohamot csütörtökön. Későn este, kórházban hunyt el.

Az együttes a hatvanas-hetvene évek hippi-korzsakának egyik legnépszerűbb zenekara volt. San Fancoscóból indult 1965-ben: legendás pillanat volt, amikor Martyn Balin, egy helybeli énekes felfigyelt a Drinking Gourd nevű klubban játszó Kantnerre, és megkérdezte, csatlakozik-e zenekarához, így jött létre a Jefferson Airplane. 
Idővel ő vált az együttes egyik fő dalszerzőjévé is. Két slágerük, a Somebody to Love és a White Rabbit benne volt a Rolling Stone magazin minden idők 500 legjobb szám összeállíátásban.1973-ban feloszlott az együttes, Kantner pedig '85-ben megalapította a KBC Bandet (Balinnel és Casadyvel), melynek egy albuma jelent meg. Majd újralakult a Jefferson Airplane, de megint feloszlott, és végül Kantner és Balin együttese Jefferson Starship - The Next Generation néven futott napjainkig. Kantner a sci-fi irodalom nagy rajongója volt, ez szólóalbumán, a Blow Agianst The Empire-en is érezhető, valamint az együttes új nevén.

Hozzászólások

#OFFHetiKvíz

Azt gondolod, mindent tudsz Rihannáról? Lássuk!
Forrás: Getty Images
Játszom